Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge mister OL-bronsen

Camiro-Hansens dopinganke avvist av CAS.

Foto: SCANPIX/AP/Kin Cheung
Foto: SCANPIX/AP/Kin Cheung Vis mer

||| (Dagbladet): Norges lag i sprangridning er fratatt bronsemedaljen fra OL i Beijing etter at rytter Tony André Hansens dopinganke ble avvist av idrettens voldgiftdomstol CAS, melder NTB.

Det norske laget mistet opprinnelig bronsene på grunn av brudd på medisinerings-bestemmelsene, etter at Hansens hest Camiro testet positivt på capsaicin i Hong Kong.

Tony André Hansen ble dømt til 135 dagers utestengelse av Det internasjonale ridesportforbundet (FEI), den dommen ble ferdigsonet tidligere i år. I samme slengen røk OL-bronsen.

Hansens advokater anket dommen mot sprangrytteren inn for CAS-domstolen i Lausanne. Og det var voldgiftdomstolen som i dag avviste Hansens anmodning.

Den norske sprangrytteren skrev i sin anke at det ikke ble funnet dokumentasjon på at det forbudte stoffet hadde vært innom Camiro, fordi capsaicin bare ble funnet i hestens urinprøve.

Rytteren var knust da dopingsaken dukket opp under OL i Beijing, og han avviste kjennskap til at Camiro var blitt smurt inn med stoffet som  omtalse som chilidop.

- Han ble ikke smurt inn med noe som helst i forkant av konkurransen. Jeg håper jeg ikke blir framstilt som juksemaker, for jeg har ikke jukset, sa Hansen.

Tony André Hansen har ikke besvart Dagbladets henvendelser så langt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media