Norge mister VM-runde

Norge mister trolig en av VM-rundene i Offshore neste år. Det blir kamp mellom Arendal og Oslo. - Vi må nok innse at det bare er mulig med én VM-runde i Norge, sier mannen bak Oslo-løpet, Jann Hillestad, til Dagbladet.

Flere byer vil ha VM-sirkuset for powerbåter. Derfor må en av de norske arrangørene vike neste år.

Delegasjoner fra utlandet besøker denne helga Oslo for å se og lære. Racerkjørerne og deres sponsorer vil ha spredning på sporten. De vil ha VM-runder i de store landene og byene - og da blir det i framtida neppe plass til to norske arrangement.

- Om det blir Arendal eller Oslo tar jeg ikke stilling til. Det blir nok en kamp der kvaliteten på arrangementet, publikumsinteressen og synspunktene til kjørere og teamledere vil være avgjørende, sier Hillestad.

Tøff konkurranse

  • Arendal profiterer på sørlandsidyll og stor dugnadsånd. Deltakerne elsker byen, men transport, dårlig plass og trang økonomi for arrangøren trekker ned.
  • Oslo mangler tradisjonene fra Arendal, men har større publikumspotensial og enklere tilkomst.

- Jeg vet det jobbes for å få til VM-runder i København, Stockholm, Helsingfors og St. Petersburg, sier Hillestad.

Verden rundt

Det internasjonale båtsportforbundet vil gjerne at det skal være VM-runder i alle verdensdeler. Det er særlig interesse for å få til et løp i USA.

Den amerikanske offshore-eneren Matt Alcone er invitert til VM-rundene i Norge. Håpet er at han kan være bindeleddet til en amerikansk arrangør.

I dag er det bare VM-runder i Europa og Midtøsten.