HER DISKUTERES SITUASJONEN: Walter Hofer (t.v) diskuterer med Alexander Stöckl og den norske leiren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HER DISKUTERES SITUASJONEN: Walter Hofer (t.v) diskuterer med Alexander Stöckl og den norske leiren. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Norge mistet sølvet etter regnefeil

Hoppet til Anders Bardal ble regnet feil.

Vi fulgte lagkonkurransen i VM-studio

(Dagbladet):  Norge mistet sølvet etter en regnefeil. Dagbladets reporter på stedet forteller at Anders Bardal skal ha hoppet fra feil bom, og at Norge derfor ble nummer fire i stedet for nummer to. Arrangørens datamaskiner skal ha oversett hvilken avsatts Anders Bardal hoppet fra på førstehoppet.

Norge tok det de trodde var et sølv på lagkonkurransen etter et godt sistehopp av Anders jacobsen som landet på 131,5 meter. Det var lite å gjøre med Østerrike som fikk et solid overtak etter den andre hoppingen i finaleomgangen. Østerrike fikk overtaket etter at Tom Hilde hoppet 118 meter.

- Det er kjipt å vite at jeg ikke gjør jobben min. Jeg må være stor nok idrettsmann å glede meg over at de andre vinner sølv for meg. Det er ene og alene min skyld at vi ikke står på toppen i dag, sier Hilde til NRK.

Etterpå måtte en skuffet Hilde bli trøstet av sine lagkamerater.

Østerrike endte 11,9 poeng foran Norge, men gull-muligheten kunne fort ha forsvunnet tidligere. Manuel Fettner mistet den ene skien i landingsøyeblikket, men klarte på mirakuløst vis å holde seg stående på en ski over fallgrensa. Med fall ville ikke Østerrike hatt mulighet til å ta gullet.

Jevn førsteomgang Norge ledet lagkonkurransen etter den første omgangen etter en rekordjevn omgang. Østerrike var fattige 2,7 poeng bak Norge etter fire hopp. Tyskland fulgte 3,7 poeng bak Norge. Det var duket for skikkelig dramatisk finaleomgang.

Det ble ingen prøveomgang før lagkonkurransen på grunn av sterk vind i Val di Fiemme. Det var lenge usikket om rennet måtte bli utsatt, men det ble til slutt bestemt at det skulle gå som planlagt da vinden roet seg.

Norge var ute etter å vinne sin første lagkonkurranse i et mesterskap siden 1993, og mange mente at Norge var en av favorittene. Andreas Stjernen var første hopper ut, og han landet på 125,5 meter. Østerrike leverte et godt førstehopp, og Norge havnet bakpå med snaut ti poeng allerede i den første runden.

Tom Hilde skuffet litt med et hopp på 122 meter, og var ikke fornøyd med sin egen innsats. Anders Bardal sendte Norge i ledelsen etter et hopp på 128 meter, og den ledelsen beholdt Norge etter at Anders Jacobsen landet på 125,5 meter.

- Jeg er veldig fornøyd. jeg vet at Tom er litt skuffa. Du skal ha dagen og maksimal klaff i åtte hopp, det er vanskelig, sier Jacobsen.

Tyskland tok i stedet sølvet, Polen tok bronsen.