Norge mot 1. divisjon

Et halvt poeng foran Danmark.

De norske friidrettsherrene har tatt viktige steg mot en tilværelse i den ypperste divisjonen i europeisk friidrett. Etter første dag i europacupstevnet i Tallinn leder Norge.

– Det er foran skjema. Nå ligger vi an til opprykk. De to øverste rykker opp i første divisjon, forteller landslagssjef Ketil Tømmernes til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)

Blant høydepunktene lørdag var seieren på 4x100 meter stafett. I tillegg kunne seks utøvere stille seg på det nest øverste trinnet på pallen.

– Det er mange som har virkelig gjort en kjempejobb her i dag. Vi har virkelig prestert som lag. Vi har en fin lagånd nå. Vi presterer jevnt veldig bra i alle øvelser. Det er derfor vi ligger så høyt oppe. Nå må vi fortsette det gode arbeidet i morgen også. Vi kan ikke rote oss bort på noen øvelser søndag. Laget rundt utøverne har jobbet meget bra, vi har dyktige folk i støtteapparatet. Det er mange elementer som skal stemme i en slik konkurranse som dette, forteller landslagstreneren.

Søndag venter stavsprang, diskos, 110 meter hekk, 3.000 meter, 800 meter, spydkast, 200 meter, tresteg, 3.000 hinder og 4x400 meter. Men Tømmernes frykter ikke at det skal by på noen problemer. – Vi frykter ingen av øvelsene. Nå er vi i førersetet, og det er der vi skal være. Nå skal vi forberede oss godt slik at vi stiller klare til start søndag. Det skal bli en veldig spennende dag. Men, vi kommer virkelig til å få kjørt oss, sier Tømmernes.

Stillingen etter lørdagens øvelser

1) Norge 59,5 poeng, 2) Danmark 59, 3) Østerrike 53, 4) Litauen 49,5, 5) Israel 46,5, 6) Latvia 42,5, 7) Island 30, 8) Luxemburg med 17.

(ANB)