Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge mot Brasil i fotball-VM

Men likevel en god trekning for fotballjentene.

OVERKOMMELIG GRUPPE: Lene Mykjåland (tv), Lise Klaveness (t.h) Cecilie Pedersen (i midten) skal møte Brasil, Australia og Ekvatorial-Guinea i gruppespillet av neste års fotball-VM.      
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
OVERKOMMELIG GRUPPE: Lene Mykjåland (tv), Lise Klaveness (t.h) Cecilie Pedersen (i midten) skal møte Brasil, Australia og Ekvatorial-Guinea i gruppespillet av neste års fotball-VM. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge møter Brasil, Australia og Ekvatorial-Guinea i gruppespillet i fotball-VM for kvinner neste år.

Det ble klart under trekningen mandag. Åpningskampen går mellom vertsnasjon Tyskland og Canada 26. juni. VM-sluttspillet avsluttes 17. juli.

Norges gruppe er overkommelig, men ikke enkel. Brasil vant VM-sølv forrige gang og var altfor gode for Norge både i Beijing-OL og forrige gang lagene møttes i VM-sluttspill (4-1-seier i Washington i 2003). Brasil var overlegen i det søramerikanske mesterskapet i høst.

Australia er asiamester av året, etter å ha slått Nord-Korea på straffespark i finalen. Norge slet med australierne i gruppespillet i forrige VM og var litt heldig som greide 1-1 da.

Ekvatorial-Guinea er et helt nytt lag i mesterskap og bør ikke være noe stort problem. Men de slo ut vertsnasjon Sør-Afrika i den afrikanske kvalifiseringen.

Om Norge går videre, blir det kvartfinale mot et lag fra gruppen med USA, Sverige og Nord-Korea. Det er alle tøffe lag.

Drømmetrekningen ville vært å ta Englands plass. Da ville Norge fått den enkleste gruppen, og med gruppeseier unngått Tyskland i kvartfinalen og fått en overkommelig motstander også i cupspillet. (©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!