Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paralympics

Norge mot semifinalene i paracurling

Norges lag i paracurling har etter en tung start i Paralympics snusen på en semifinaleplass etter to strake seirer i turneringen onsdag.

TO STRAKE: Sissel Loechen og resten av det norske laget i paracurling er nå på kurs mot semifinale etter to seire i turneringen onsdag. Foto: Joel Marklund / OIS / IOC via AP
TO STRAKE: Sissel Loechen og resten av det norske laget i paracurling er nå på kurs mot semifinale etter to seire i turneringen onsdag. Foto: Joel Marklund / OIS / IOC via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges lag i paracurling har etter en tung start i Paralympics snusen på en semifinaleplass etter to strake seirer i turneringen onsdag.

Først ble vertene Sør-Korea slått 9-2, før det ble en grei seier over Finland med 6-4. Med fem seirer og fire tap er Norge likt med Storbritannia og Sveits i kampen om fjerdeplassen.

I kampen mot Sør-Korea tok Norge, med skip Jostein Stordahl, fire poeng i sjette runde og gikk opp i 9-2-ledelse. Da så Sør-Korea ingen grunn til å fortsette, og lagene tok hverandre i hendene og takket for kampen.

Mot Finland senere på dagen startet de norske curlerne med å ta to poeng i første omgang med siste stein. Så «stjal» de to poeng i den neste og satte med det standarden i kampen. Finnene reduserte i den tredje, før Norge økte til 5-1 halvveis.

Det ble litt spennende da finnene igjen reduserte den norske ledelsen til to poeng foran den siste omgangen. Finnene takket imidlertid for kampen da de ikke lenger kunne ta mer enn ett poeng.

Norge har igjen USA og Slovakia torsdag, som er siste dag i grunnspillet. De fire beste lagene tar seg til semifinale.

Sør-Korea på sin side er på god vei mot semifinale sammen med Kina og Canada. Kina fører an med åtte seirer på ni kamper, foran Canada og Sør-Korea som har sju seirer og to tap.

Det norske paracurlinglaget i Pyeongchang består foruten Stordahl også av Rune Lorentsen, Ole Fredrik Syversen, Sissel Løchen og Rikke Iversen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!