Fotball--VM for kvinner 2019

Norge møter Adas venninner

Nesten hele Frankrike-laget spiller med Ada Hegerberg i Lyon.

LAGVENNINNER: Ada Hegerberg spiller på lag med Eugenie Le Sommer og Amel Majri, som begge startet Frankrikes åpningskamp mot Sør-Korea. Foto: NTB Scanpix
LAGVENNINNER: Ada Hegerberg spiller på lag med Eugenie Le Sommer og Amel Majri, som begge startet Frankrikes åpningskamp mot Sør-Korea. Foto: NTB ScanpixVis mer

NICE (Dagbladet): Onsdag møter Norge vertsnasjon Frankrike til andre gruppespillskamp her i Nice. Begge lag fikk en glimrende start på mesterskapet med storseire og null baklengsmål.

Frankrike er riktig nok et mye sterkere lag enn Nigeria. Det franske laget har verdensklassespillere i alle ledd, og regnes blant favorittene til å vinne hele VM, sammen med Tyskland og USA.

På det franske laget er sju av de elleve som startet åpningskampen Lyon-spillere. Lyon er verdens beste kvinnelag med fire strake Champions League-seire.

Sarah Bouhaddi, Wendi Renard, Amel Majri, Amandine Henry, Eugenie Le Sommer og Delphine Cascarino spilte alle både Champions League-finalen og første Frankrike-kamp mot Nigeria.

Legger presset på Frankrike

Med andre ord: De franske jentene kjenner hverandre meget godt, da de fleste spiller sammen både på klubb- og landslag.

- Det blir en stor utfordring. Men vi kjenner også hverandre godt. De vet at vi har slått Nederland med vårt spill. De har alt presset på seg, sier Caroline Graham Hansen til Dagbladet.

- Så du Frankrike - Sør-Korea på fredag da?

- Nei, jeg så herrekampen mellom Norge og Romania, faktisk. Av den enkle grunnen at jeg ville ha fokus på vår kamp mot Nigeria dagen etter. Vi får muligheten til å se Frankrike-kampen i reprise uansett.

Ingrid Syrstad Engen og LSK Kvinner møtte Barcelona i Champions League-kvartfinalen. Der fikk de kjørt seg skikkelig, mot et Barcelona-lag som til slutt fikk bank av Lyon i finalen etter hat-trick av Ada Hegerberg.

- Det var tøffere enn vi trodde mot Barcelona, så det blir nok veldig tøft mot Frankrike også. De har mange spillere med gode relasjoner. Likevel tror jeg det er mulig for oss. Vi har vist at vi kan spille bra offensivt, og er sterke sammen.

Trener Martin Sjögren har både trent klubb og landslag. Han mener det er en stor fordel for Frankrike at de har såpass mange spillere som kjenner hverandre godt fra klubbhverdagen.

- Det er fint for treneren deres. Mye handler om samhandling, og det er ofte problemet på landslagsnivå. Man får ikke tilstrekkelig med tid til å skape samme samhandling på et landslag som på et klubblag. Men det påvirker ikke oss så mye. Frankrike er gode, men det er vi også.

Stengt trening

I dag trente Norge bak lukkede dører i Cannes La Bocca, på stadionet til byens gamle storlag AS Cannes.

Her spilte Zinedine Zidane og Patrick Vieira en gang i tiden, men nå ligger klubben langt nede i det franske divisjonssystemet. Det bar også det slitte anlegget her i Sør-Frankrike preg av.

HIT, MEN IKKE LENGER: Det første kvarteret av den norske treningen var åpen, deretter ble Stade Pierre de Coubertin stengt. Foto: Endre Lübeck
HIT, MEN IKKE LENGER: Det første kvarteret av den norske treningen var åpen, deretter ble Stade Pierre de Coubertin stengt. Foto: Endre Lübeck Vis mer

- Vi trente shadow-trening og «gikk opp» situasjoner vi tror kommer til å oppstå i kampen på onsdag. Vi forbereder oss så godt som mulig på de videoklippene vi har sett. Kantene deres er spesielt gode én mot én. Og så må vi ta ut Wendie Renard, som er en trussel i seg selv, sier Elise Thorsnes til Dagbladet, og sikter til Frankrikes midtstopper som scoret to mål på hodet mot Sør-Korea.

Norge trente på forsvarsspill og dødballer på Stade Pierre de Coubertin i dag, og det var grunnen til at pressen ikke fikk være til stede.

- Det så bra ut. Vi ville skape et bilde for spillerne av hva vi tror de kan forvente på onsdag, sier Martin Sjögren til Dagbladet.