Norge møter Danmark 15. november

Høgmo og co. til Herning.

MØTES I DANMARK: Christian D. Eriksen og Håvard Nordtveit, her under EM-kvalik i 2011. Norge tapte kampen 0-2.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
MØTES I DANMARK: Christian D. Eriksen og Håvard Nordtveit, her under EM-kvalik i 2011. Norge tapte kampen 0-2. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Norge får muligheten til å revansjere to uavgjort og to tap på de fire siste kvalikforsøkene mot Danmark, når lagene møtes fredag 15. november i Herning.

Det melder Dansk Boldspil-union på sine nettsider.

Tidligere ble det klart at Norge møter Skottland et sted utenfor Oslo fire dager senere, den 19.

- I tråd med våre ønsker om å møte best mulig motstand i oppkjøringen til EM i Frankrike, er Danmark borte en særdeles god motstander. Her vil vi få individuelle og kollektive svar som vi kan dra med oss videre i vårt arbeid med å forberede laget best mulig til første kvalikkamp i desember 2014, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NFFs hjemmesider.

- Danmark har i likhet med Skottland hatt gode resultater i de siste kampene, noe som gjør at vi er sikret god motstand. Samtidig er Danmark alltid en attraktiv motstander i kraft av at det er et nabooppgjør og derfor har kampen en spesiell ramme, sier Høgmo.

Sist gang Norge spilte mot Danmark var i januar i fjor. Da endte oppgjøret 1-1 i Gold Cup i Thailand.

De foregående fire landskampene mellom Danmark og Norge var alle EM-kvalikkamper, der begge Oslo-oppgjørene endte uavgjort, mens Danmark vant 1-0 hjemme i juni 2003, og 2-0 i september 2011.

Danskene er nummer 26 på den ferske Fifa-rankingen, Norge er nummer 47.

Danmark ble dårligste gruppetoer i VM-kvalifiseringen tross 6-0 over Malta i siste kamp, og skal altså heller ikke til Brasil.