KLARE FOR ULLEVAAL: Englands stjerner Steven Gerrard og Wayne Rooney - om de er i troppen, selvfølgelig.Foto: SCANPIX/AP/Michael Sohn
KLARE FOR ULLEVAAL: Englands stjerner Steven Gerrard og Wayne Rooney - om de er i troppen, selvfølgelig.Foto: SCANPIX/AP/Michael SohnVis mer

Norge møter England på Ullevaal i mai

- Veldig fornøyd med motstanderne, sier Fabio Capello.

(Dagbladet): Norge møter England på Ullevaal lørdag 26. mai, melder de to landenes fotballforbund.

England lader opp til sommerens EM i Ukraina og Polen, og som del av forberedelsene møter de først Drillos landslag i Oslo, før de møter Belgia 11. juni.

- Siden trekningen i desember har vi jobbet med å finne passende motstand, og jeg er veldig fornøyd med disse to kampene. Vi skal møte vertsnasjonen Ukraina, det blir en vanskelig atmosfære å øve på, men når vi ser på stilen til Frankrike og Sverige, føler jeg disse motstanderne gir oss gode forberedelser, sier landslagssjef Fabio Capello til fa.com.

Ønsket seg England lenge
Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier England til Ullevaal er en forsinket julegave, som fotballforbundet har jobbet lenge med å få på plass.

- England er et land vi har prøvd å få kamper mot i lang, lang tid, først og fremst på Ullevaal, nettopp med tanke på den folkefesten det blir både for spillere, publikum, støtteapparat media og alle, sier han til Dagbladet.

- Det blir en av de siste testene for England før EM i sommer, de kommer med EM-troppen sin, alt ligger til rette. Vi trenger en sånn kamp på Ullevaal nå, sier Semb.

17 år har gått siden forrige møte mellom Norge og England, 0-0 på Ullevaal i 1995. Norge har også en sterk England-statistikk å vise til - landslaget er ubeseiret på de fem siste oppgjørene (to seire/tre uavgjort), og totalt sett viser tallene ifølge fotball.no fem seiere, fem tap og fire uavgjort på 14 kamper (1920 — 1995).

Også kamp på Wembley
Ifølge toppfotballsjefen har Norge vært nærme å få England-kamp mange ganger de siste årene, men da først og fremst på Wembley.

Det har vært et omfattende arbeid å spikre møtet, og i avtalen med FA ligger det også en bortekamp nettopp på Wembley en gang i framtida - trolig innen 2016.

- Vi har en kontakt hele veien, selvfølgelig, men det er et puslespill hver gang det skal fastsettes. England er blant de nasjonene med absolutt sterkest merkevare i verden, sammen med land som Brasil og Argentina. Det gjør det ytterst vanskelig, sier han.

- Nå tror jeg engelskmennene så at Oslo og Ullevaal vil gi dem en veldig gunstig sparring inn mot EM-sluttspillet. Norge og Sverige har mange elementer i seg som er like, i hvert fall i det defensive spillet er det mye likt, selv om vi kanskje er litt ulike offensivt, sier Semb.

Norge skal møte Nord-Irland 29. februar, i tillegg jobber NFF hardt med å få på plass en kamp også 2. juni.

Både Semb og landslagssjef Egil Olsen gleder seg uansett til Englands stjerner inntar Ullevaal i mai.

- Vi gleder oss veldig til denne kampen — det blir artig både for spillerne og publikum. Dette blir en av Englands siste kamper før sommerens EM-sluttspill, så de kommer til å stille med sitt beste lag. Det er viktig at vi får prøvd oss mot de sterkeste nasjonene, og dette er en god oppkjøring til høstens VM-kvalik, sier landslagssjef Egil Olsen.