Norge møter europamesterne

Her er U21-landslagets EM-kvalikmotstandere.

(Dagbladet.no): Mens Norges A-landslag er godt i gang med kvalifiseringen til sitt neste europamesterskap, i 2008, ble U21-landslagets motstandere klare i dag.

Gruppe 5 består, i tillegg til Norge, av Nederland, Estland, Sveits og Makedonia, melder det europeiske fotballforbundet på sine hjemmesider.

- Jeg kjenner ikke lagene veldig godt, men vi skal ikke være misfornøyde med trekningen. Nederland er selvfølgelig et topplag og må finne seg i å være favoritter, sier landslagstrener Øystein Gåre til Norges fotballforbund.

- Norge passer oss godt

Nederland er regjerende mestre etter at de gikk til topps i Portugal i fjor, og lagets trener, Foppe de Haan, er slettes ikke skremt av Norge som motstander.

- Generelt er nordmenne sterke karer som slår lange pasninger, på engelsk vis. Inntil nå er det en stil som har passet oss godt, sier han til UEFAs hjemmesider.

- Gruppa er tøff, men samtidig overkommelig, og jeg tror vi har gode muligheter, kontrer hans norske kollega.

Sluttspill i Sverige

MØTER MESTERNE: Nicky Hofs (t.v.), Dwight Tiendalli og de andre «Jong Oranjes» slo Frankrike i EM-finalen i fjor. Nå er de en av Norges kvalikmotstandere. Foto: MIGUEL VIDAL/REUTERS/SCANPIX
MØTER MESTERNE: Nicky Hofs (t.v.), Dwight Tiendalli og de andre «Jong Oranjes» slo Frankrike i EM-finalen i fjor. Nå er de en av Norges kvalikmotstandere. Foto: MIGUEL VIDAL/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Men om hollenderne skulle bli for sterke for Gåres gutter, har de likevel en mulighet til å kvalifisere seg for mesterskapet. 

De fire beste toerlagene går nemlig videre til play off, hvorfra sju vinnere får innpass i sluttspillet i 2009.

I tillegg kommer de ti gruppevinnerne, og Sverige, som skal arrangere mesterskapet.

Norge møter europamesterne
HARD NØTT: U21-landslagets trener, Øystein Gåre, mener Nederland er favoritter i gruppe 5. Men han mener at også Norge har sjanse til å kvalifisere seg for EM.