Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge møter Finland i kvartfinalen

Fikk hjelp av Sveits, slipper nasjonene sjefen fryktet mest.

GYLLEN MULIGHET: Landslagssjef Roy Johansen ønsket å slippe Tsjekkia og Russland i kvartfinalen i hockey-VM. Han fikk viljen sin, etter at Sveits hjalp Norge gjennom å slå USA 5-3. 
Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
GYLLEN MULIGHET: Landslagssjef Roy Johansen ønsket å slippe Tsjekkia og Russland i kvartfinalen i hockey-VM. Han fikk viljen sin, etter at Sveits hjalp Norge gjennom å slå USA 5-3. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX Vis mer

Norge er klar for kvartfinale i elite-VM ishockey etter seier 5-2 mot Frankrike mandag. I kvartfinalen venter Finland.

Sist Norge spilte VM-kvartfinale var i 2008 i canadiske Halifax. Da ble vertsnasjonen for sterk.

Etter at Sveits overrasket med å slå USA 5-3 mandag, endte Norge på tredjeplass i gruppe F og unngikk dermed tittelforsvarer Tsjekkia i kvartfinalen. I stedet venter Finland eller Tyskland. Det blir klart etter kampen mellom tyskerne og Tsjekkia mandag kveld.

- I begynnelsen av turneringen sa alle at vi ikke ville greie det. Men vi har holdt sammen i VM og pratet mye sammen om hvordan oppgavene skal løses, for vi har et veldig godt lag, sa Anders Bastiansen etter kampen.

- Vi ofrer oss og gjør alt vi kan for å vinne hver kamp. I tillegg har Lars Haugen stått fantastisk i mål.

Før VM-start var det betegnet som en sensasjon om Norge skulle greie kvartfinale. Fire seirer på seks kamper er det blitt hittil. Kun gigantene Canada (2-3) og USA (2-4) ble for sterke.

Nok en gang hentet Norge fram sitt stolte varemerke på isen og spilte med hjertet utenpå drakten. Marius Holtet førte an med fire scoringer.

- Fantastisk. Jeg har aldri scoret fire mål i en kamp på profesjonelt nivå før, sa Holtet.

- Dette betyr mye. Vi er en liten hockeynasjon. Stockholm har flere ishaller enn det finnes i hele Norge. Forhåpentlig vil dette gi oss mer oppmerksomhet hjemme i Norge, fortsatte Holtet.

26 sekunder Bare tre og et halvt minutt var gått da Per-Åge Skrøder fintet ut den franske målvakten og satte pucken under armen på NHL-veteran Cristobal Huet. Det skjedde bare minuttet etter at Lars Haugen hadde reddet et tilsvarende fransk forsøk.

Bare 26 sekunder senere sørget Marius Holtet for sin første nettkjenning og 2-0.

Ole-Kristian Tollefsen serverte Frankrike inn i kampen etter elleve minutter. Allsvenskan-storscorer Damien Fleury tok vare på sjansen og reduserte til 1-2.

Men «magiske» Holtet ville mer innen perioden var omme. I en to mot en-situasjon 2.10 minutter før periodeslutt ventet, ventet og ventet Färjestad-spilleren ut en Frankrike-forsvarer og målvakt Huet og satte lekkert inn 3-1.

Frankrike hadde intet å spille for, men likevel mer å by på. 11.20 minutter ut i annen periode avsluttet Laurent Meunier et fransk mønsterangrep til redusering 2-3.

Holtet-show Men franske utvisninger på rad og rekke gjorde det til et tidsspørsmål før Norge igjen kunne gå opp i tomålsledelse. Etter to ganger på rad med norsk overtallsspill fem mot tre, var Holtet nok en gang på rett plass til rett tid.

I siste periode fullendte Holtet sitt mesterverk med sin fjerde scoring for dagen og den sjette i turneringen.

Nordmannen er med det toppscorer i hele mesterskapet.

Dermed reiser Frankrike hjem med kun én seier, som kom mot Hviterussland (2-1 på overtid) i gruppespillet.

Norges VM-kamper: Mellomspillet: Frankrike 5-2

Mellomspillet: Canada 2-3

Mellomspillet: Sveits 3-2

Gruppespillet: Østerrike 5-0

Gruppespillet: USA 2-4

Gruppespillet: Sverige 5-4 e.str.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media