Norge møter Hellas i EM-kvaliken

Hareide slapp unna gigantlagene.

(Dagbladet.no): Åge Hareide var fornøyd med trekningen til EM-kvalifiseringen i dag. Landslagssjefen er i USA med landslaget, men kommenterte Norges sju motstandere på telefon til TV 2.

Norge slapp unne alle de store kanonene i de to øverste seedingesgruppene. Det ble ikke Frankrike og Spania, som fryktet.

I stedet kom EM-vinnerne Hellas inn fra pulje 1, Tyrkia fra pulje 2.

- Vi skal være glade for det her. Det er en gruppe hvor alle kan ta poeng fra hverandre, så vi må jobbe intenst for å sanke de poengene vi trenger, sier landslagssjef Åge Hareide.

Norge havnet i ei gruppe med sju lag, der to går direkte til EM-sluttspillet i Østerrike og Sveits.

Ved siden av Tyrkia og Hellas blir trolig Ungarn den tøffeste utfordreren. De tre andre lagene Norge møter:  Malta, Moldova  og Bosnia-Herzegovina.

Sistnevnte lag møtte Norge også i forrige EM-kvalifisering. Moldova stiftet landslaget bekjentskap med i VM-kvaliken i fjor, de fleste husker vel snøværet i den målløse bortekampen.

Dagbladet.no fulgte trekningen direkte:

EM I ØSTERRIKE OG SVEITS: Uefa-president Lennart Johansson (i midten) sammen med fotballpresidentene i arrangørlandene. Foto: Scanpix/Ap
EM I ØSTERRIKE OG SVEITS: Uefa-president Lennart Johansson (i midten) sammen med fotballpresidentene i arrangørlandene. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
VENTET SPENT: Åge Hareide fulgte trekningen fra California, der han er på tur med B-landslaget.