<strong>OVERKOMMELIG MOTSTAND:</strong> Thorir Hergeirsson sier Kroatia er et godt lag, men bekymrer seg neppe så mye foran onsdagens kvartfinale der Norge vil være store favoritter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OVERKOMMELIG MOTSTAND: Thorir Hergeirsson sier Kroatia er et godt lag, men bekymrer seg neppe så mye foran onsdagens kvartfinale der Norge vil være store favoritter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Norge møter Kroatia i kvartfinalen

Vant knepent mot Romania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SÃO PAULO/OSLO (Dagbladet): Kroatia og Romania gjorde i ettermiddag opp om å bli Norges kvartfinalemotstander.

Etter en tett og jevn og jevn batalje, som ble avbrutt i ti minutter midtveis ut i annen omgang da lyset gikk i hallen i São Bernardo do Campo, var det kroaten som gikk seirende ut med minst mulig margin, 28-27.

- Det er et bra lag. De er fysisk sterke og bra med høyde i midtforsvaret. De er dessuten et godt samspilt lag, siden det er mange som spiller i samme klubb (Podravka journ.anm.). Dessuten har de spilt sammen lenge på landslaget, er landslagstrener Thorir Hergeirssons umiddelbare reaksjon på trekningen.

Ifølge NTB er det første gang Kroatia slo Romania i en kvinnekamp siden landet brøt ut av det tidligere Jugoslavia tidlig på 1990-tallet, men det hører med til historien at de møtte et redusert rumensk lag uten sin største stjerne Cristina Neagu og tre-fire andre nøkkelspillere.

<strong>KROATISK STJERNE:</strong> Krim Mercator-spilleren Andrea Penezic (t.h.) er Kroatias største stjerne og er den Norge må stoppe i onsdagens kvartfinale.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Yasuyoshi Chiba
KROATISK STJERNE: Krim Mercator-spilleren Andrea Penezic (t.h.) er Kroatias største stjerne og er den Norge må stoppe i onsdagens kvartfinale.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Yasuyoshi Chiba Vis mer

Stine Bredal Oftedal gleder seg til onsdagens møte i São Paulo, og særlig til møtet med Andrea Penezic, som til daglig spiller i den slovenske storklubben Krim.

- Det blir gøy. Da får vi se Penezic i aksjon, sier hun.

Norge vil ha et stort favorittstempel i kvartfinalen, og selv om kroatene hadde en enkel oppgave med å ta seg til åttedelsfinale, slo de blant annet Sverige.

Larvik-kvintetten i den norske troppen har allerede god kjennskap til flere av de kroatiske spillerne etter at de møtte Podravka i første gruppespill i Champions League tidligere i høst. Det endte med tolvmålsseier på hjemmebane og tremålsseier på bortebane.

Svensk exit Også Sverige er ferdigspilte i håndball-VM etter at de blågule kollapset i annen omgang mot Frankrike. Franskmennene vant til slutt 26-23.

<strong>GLEDER SEG:</strong> Stine Bredal Oftedal gleder seg til møtet med Andrea Penezic og Romania.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GLEDER SEG: Stine Bredal Oftedal gleder seg til møtet med Andrea Penezic og Romania.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Svenskene ledet 21-18, men gikk helt i stå angrepsmessig da franskmennene la om til et offensivt forsvar. Frankrike vant en periode på ti minutter med 6-0. Sverige hadde sjansen til utligning to minutter før slutt, men bommet på straffe.

Frankrike møter VM-favoritten Russland i kvartfinale onsdag. Det ser litt for tøft ut. Årets franske lag er ikke så godt som mange trodde før VM.

Russerne har imponert med stabilt spill i hele mesterskapet

VM-sluttspillet håndball kvinner mandag:

Åttedelsfinaler, (i São Paulo):
Sverige — Frankrike 23-26 (15-12).

Romania — Kroatia 27-28 (18-15).

Senere kampstart: Danmark — Japan (20.15), Brasil — Elfenbenskysten (23.00).

Presidents Cup, plasseringskamper:
Kamp om 19.-plass: Kasakhstan — Uruguay 31-22 (17-9).

Kamp om 23.-plass: Australia — Argentina 12-30 (4-12).

Senere kampstart:
Kamp om 17.-plass: Tyskland — Tunisia (20.15)

Kamp om 21.-plass: Kina — Cuba (23.00).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer