<strong>I RUTE(R):</strong> Den norske skipen Thomas Ulsrud setter en stein i slutten av siste omgang i kampen mot Canada. Håvard Vad Petersson (t.v.) og Christoffer Svae er klare med kostene. Gutta med de karakteristiske buksene vant 3-2, og er klare for VM-finalen i morgen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
I RUTE(R): Den norske skipen Thomas Ulsrud setter en stein i slutten av siste omgang i kampen mot Canada. Håvard Vad Petersson (t.v.) og Christoffer Svae er klare med kostene. Gutta med de karakteristiske buksene vant 3-2, og er klare for VM-finalen i morgen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Norge møter söta bror i VM-finalen

- Et VM-gull vil bety alt. Vi var veldig skuffet etter OL, sier Ulsrud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kun Sverige skiller Thomas Ulsrud og Norge fra VM-tittelen i curling.

Med 3-2 mot Canada lørdag tok Norge seg til VM-finalen. I søndagens finale venter våre blågule naboer, som senere slo Canada 10-8.

Det ble svært spennende da de norske curlinggutta slo Canada. Fem omganger ble blanket.

Ulsrud viste klasse da han reddet Norge ut av en vrien posisjon i omgang åtte, hvor han med minste margin fikk sendt sistesteinen gjennom en liten passasje og samtidig tok ut to av Canadas steiner.

I omgang ni var Canada på vei mot to poeng, men da feilet skip Kevin Koe med sistesteinen.

Trøbbel Og Ulsrud kunne avgjøre kampen med sistestein i tiende og siste omgang. Dermed er Norge sikret minst sølv.

- Vi spilte en god kamp. Vi havnet i en del trøbbel i den niende omgangen, men ellers spilte vi bra. Vi var heldig da Canada bare fikk ett poeng i omgang ni, for da var jeg virkelig i problemer, sa Ulsrud.

Ertet - Det føles godt å ha kommet til min første VM-finale. En del av gutta på laget har vært i finale tidligere, så de har ertet meg litt for det. Det er godt å endelig få fjernet den byrden fra mine skuldrer, la Norges skip til.

Først senere lørdag får Norge vite hvem som blir finalemotstander.

- Et VM-gull vil bety alt. Vi var veldig skuffet etter OL (femteplass). Vi har lagt ned mye innsats denne sesongen, men det har også andre lag gjort. Nå får vi endelig betalt, sa Ulsrud.

Nå venter prestisjefylt naboduell i søndagens VM-finale. Sverige slo nemlig Canada 10-8 i semifinalen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer