GODE BRØDRE: Mathis Olimb (t.h.) og Ken André Olimb (som begge scoret) etter kampen Kasakhstan - Norge i Ice Palace, tirsdag. Foto: NTB Scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GODE BRØDRE: Mathis Olimb (t.h.) og Ken André Olimb (som begge scoret) etter kampen Kasakhstan - Norge i Ice Palace, tirsdag. Foto: NTB Scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Norge møter Tsjekkia i dag: - Må ha litt flaks

Har muligheten til å få «bonus»-poeng.

Norge har helt klart muligheten til å få «bonus»-poeng mot Tsjekkia i kampen om en kvartfinaleplass i ishockey-VM.

Ken André Olimb har i rekke med broren Matthis og Mats Rosseli Olsen levert storspill og vært en stor trussel for motstanderne i kampene mot Sveits og Kasakhstan.

Tette bakover Fra å være langt nede etter tap i åpningen mot Danmark er faktisk muligheten for en ny kvartfinale til stede for Roy Johansens utvalgte igjen. I den kampen kan poeng mot Tsjekkia være gode å ha.

- Vår sjanse ligger i at vi må være tette bakover, ha litt flaks og håpe at det er vi som har dagen. Tsjekkerne er bestandig gode og stabile i sitt spill, så vi får nok ikke ha pucken så mye som i kampen mot Kasakhstan, sier Ken André Olimb til NTB.

Tsjekkia har bare tre spillere fra NHL, men størsteparten av troppen kommer fra spill i KHL.

Tsjekkerne åpnet sitt VM med en solid 3-0-seier over vertene Russland. De ledet også 2-0 over Latvia i den neste kampen, men mistet ett poeng da kampen ble avgjort til tsjekkernes fordel først på overtid. Sverige ble også slått med 4-2 etter at tsjekkerne kom tilbake fra å ligge under 0-2.

Kun en norsk seier Historien taler ikke til fordel for Norge. Det er kun blitt én seier over Tsjekkia (3-2 i VM 2010). Norge har ni tap og har spilt to uavgjort. I 2012 tapte Norge 3-4 etter straffeslag.

Likevel kan Tsjekkia kan være en motstander som Norge har muligheten til å «stjele» poeng mot. Taktikken er uansett som foran tidligere kamper i VM.

Norge må være solide defensivt for så å satse på kontringene. Det var også taktikken mot både Danmark og Kasakhstan. Norge førte begge kampene, men det endte med to forskjellige resultat, ett tap og en seier.

Etter Tsjekkia står Sverige (lørdag), Russland (mandag) og Latvia (17. mai) igjen i gruppespillet i Moskva. Norge har fem poeng etter sine tre første kamper.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.