Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge møter Tyskland i gruppespillet i VM

Møter også Elfenbenskyten og Thailand.

 MØTES I GRUPPESPILLET:  Caroline Graham Hansen og de norske jentene møter Tyskland i gruppespillet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MØTES I GRUPPESPILLET: Caroline Graham Hansen og de norske jentene møter Tyskland i gruppespillet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Norge møter Tyskland, Elfenbenskysten og Thailand i gruppespillet i fotball-VM for kvinner neste år.

Det ble klart under lørdagens trekning i Ottawa.

Åpningskampen går mellom vertsnasjon Canada og Kina 6. juni. VM-sluttspillet avsluttes med finale i Vancouver 5. juli.

Landslagssjef Even Pellerud håpet å unngå storkanoene. Riktig nok ble det Tyskland fra potten med de toppseedede lagene, men ellers var trekningen meget god for Norge.

Pellerud sa til NTB før trekningen at han gjerne ville få Elfenbenskysten og Thailand fra pot 2 og 3. Slik gikk det også.


Norge var svært nær å slå Tyskland i EM-finalen i fjor. To brente straffespark ødela for fotballjentene. Åpningskampen går mellom vertsnasjon Canada og Kina 6. juni. VM-sluttspillet avsluttes med finale i Vancouver 5. juli. Japan er regjerende verdensmester.

- Det er en veldig overkommelig gruppe. Jeg har nesten ikke hørt om Thailand og Elfenbenskysten i kvinnefotball, mens Tyskland trekker vi jo hver gang, sa landslagsspiller Trine Rønning til NTB rett etter trekningen.

- Tror du avansementet nesten er sikret før mesterskapet har begynt?

- Altså sånn som det ser ut nå, vil jeg si ja, men vi slet mot Ekvatorial-Guinea i forrige VM. Jeg vil ikke si at noe er enkelt lenger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media