Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge møter Ungarn: - Det er veldig, veldig bra

Drømmemotstander i playoff.

DRØMMETREKNING: Norge møter Ungarn, som på papiret var det beste vi kunne få. Foto: NTB Scanpix
DRØMMETREKNING: Norge møter Ungarn, som på papiret var det beste vi kunne få. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ungarn er nasjonen som står i veien for Norges deltakelse i EM-sluttspillet i Frankrike til sommeren. Det ble klart etter dagens playoff-trekning.

Norge ville møte Sverige, Ukraina, Bosnia eller Ungarn, og det var bred enighet blant ekspertene om at det ville være en stor ulempe å møte Ukraina. Det var Ungarn som ble sett på som det svakeste av de fire lagene. Det ble derfor en drømmetrekning for Norge.

Norge møter Ungarn over to kamper, og skal spille hjemme først.

- Kunne kanskje hatt borte først, men dette var veldig, veldig bra, sier Egil Drillo Olsen til TV 2 Sportskanalen om trekningen.

- Ungarn har ingen veldig kjente spillere i de store ligaene. Det er stort sett hjemlige spillere som ingen nordmenn har hørt om, mener Drillo.

Mulig å slå Landslagssjefen er også godt fornøyd.

- Det var en spennende trekning å følge. Vi møter et lag som er et relativt nytt bekjentskap for vårt unge mannskap. Ungarn er et rutinert lag med en snittalder på rundt 30 år, og de slapp inn relativt få mål i kvalifiseringen. Som jeg sa på forhånd, så er det relativt jevnt mellom de fire vi kunne møte med plusser og minuser hos alle, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

- Det er veldig motiverende for oss å kunne starte på et forhåpentligvis fullsatt Ullevaal. Det er også veldig godt å få trekningen unnagjort, slik at vi kan starte forberedelsene. Nå har vi fullt fokus mot Ungarn. Det er en motstander det er fullt mulig å slå over to kamper, sier Høgmo.

Ungarn mistet direkteplassen til EM seint tirsdag kveld, selv om de ikke spilte selv da: Magyarene lå lenge an til å bli beste treer som ga EM-billett, bare for å oppleve at alt som kunne gå galt i de avgjørende kampene, gikk galt. Dermed ble Tyrkia beste treer.

- Drømmetrekning Norge var useedet sammen med Danmark, Irland og Slovenia.

- Det er en drømmetrekning, sier Jahn Ivar Jacobsen til TV 2.

- Skal vi komme til et mesterskap nå, skal Ungarn slås, sier han videre.

Våre naboer Danmark og Sverige møtes til en skikkelig duell.

Hele trekningen:

Norge - Ungarn
Ukraina - Slovenia
Sverige - Danmark
Bosnia - Irland

Kampene spilles mellom 12. og 17. november. Laget som står oppført først har hjemmekamp.

UNGARN:

Playoffhistorikk: Én duell - ett braktap. Ble knust 1-7 hjemme og 0-5 borte av Jugoslavia i omspillet før VM 1998. (Ungarn har kvalifisert seg til sluttspill etter ulike en-mot-en-dueller før både VM 1938, EM 1964 og VM 1978, mens de røk i et slikt sistehinder før EM 1968)
Statistikk mot Norge: 20 kamper. Ungarn har vunnet 7, Norge 7, mens 6 har endt uavgjort. (OBS2! De siste 20 år har Norge 4-1-0 mot Ungarn, og 14-2 i målforskjell)
Kaptein: Balazs Dzsudzsak
Stjernespillere: Balazs Dzsudzsak (Bursaspor), Zoltan Gera (Ferencvaros), Roland Juhasz (Videoton)
EM-kvaliken hittil: Tredjeplass bak Nord-Irland og Romania. 4 seirer, 4 uavgjort, 2 tap.
Plass på FIFA-ranking: 33
Plass på UEFAs nasjonsranking: 20

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!