Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge får tøff motstand

Norge møter verdensmester Sverige i neste ishockey-VM

Beholdt 9.-plassen på Det internasjonale ishockeyforbundets ranking.

MØTER VERDENSMESTERNE: Norge møter "Tre Kronor" i neste ishockey-VM.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
MØTER VERDENSMESTERNE: Norge møter "Tre Kronor" i neste ishockey-VM. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Norge spiller i gruppe B i Bratislava og skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia i neste års ishockey-VM.

- En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits.

- Jeg visste at vi kanskje skulle ut i den andre gruppen, men at det kunne komme endringer. Nå får vi Østerrike og Italia istedenfor Frankrike og Storbritannia, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar tirsdag ettermiddag.

Følgende lag er i gruppe B, som spilles i Bratislava: Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Norge, Latvia, Østerrike, Italia. Gruppe A spilles i Kosice og består av Canada, USA, Finland, Tyskland, Slovakia, Danmark, Frankrike, Storbritannia.

Den eneste endringen mot det opprinnelige oppsettet til Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) var at vertsnasjonen Slovakia valgte å spille i Kosice og dermed byttet plass med Norge.

Berget plassen

Norge endte på 13.-plass i årets VM, men beholdt likevel 9.-plass på IIHF-rankingen etter at mesterskapet i Danmark var over. Canada topper foran VM-vinner Sverige.

- Rankingen er allerede et parameter ut fra hvordan sesongen er. Det er nok kvartfinaleplassen i OL som reddet sesongen for oss, sier sportssjef Petter Salsten til NTB.

Det var allerede klart at Canada, som tok fjerdeplassen i VM, ville beholde sin topplassering på rankingen etter at de slo ut Russland i kvartfinalen.

Slik er rankingen:

1) Canada 3990, 2) Sverige 3945, 3) Russland 3930, 4) USA 3765, 5) Finland 3765, 6) Tsjekkia 3690, 7) Sveits 3590, 8) Tyskland 3575, 9) Norge 3270, 10) Slovakia 3245, 11) Latvia 3225, 12) Danmark 3130, 13) Frankrike 3115.

Øvrige elitenasjoner: 17) Østerrike 2830, 19) Italia 2725, 22) Storbritannia 2465.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media