MOTSTANDERNE: Lars Lagerbäck og resten av det norske landslaget skal spille mot Australia og Albania i mars. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
MOTSTANDERNE: Lars Lagerbäck og resten av det norske landslaget skal spille mot Australia og Albania i mars. Foto: AP Photo/Matthias SchraderVis mer

Norge møter Australia og Albania i mars

Norge møter VM-klare Australia i mars

Lars Lagerbäcks menn tar imot Australia på Ullevaal 23. mars. Tre dager senere blir det bortekamp mot Albania. Dermed er to landskamper i fotball spikret.

Til høsten starter det nye konseptet Nations League, der gruppespillet går av stabelen fra september. Norges Fotballforbund har jobbet med å finne motstandere på den internasjonale kalenderen i mars.

– Det føles veldig bra å ha fått på plass to landskamper i mars så god tid i forveien. Det er dessuten bra at vi både får en hjemme- og bortekamp som det antakeligvis også blir når Nations League starter i høst, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Motstanderlagene har litt ulik spillestil, og det vil også gi nyttig erfaring. Oppsummert kjennes dette som en bra start på våre forberedelser til høsten. Jeg håper vi sees på Ullevaal i mars og i hele 2018, fortsetter han.

Tidligere møter

Norge og Australia har møtt hverandre i to landskamper tidligere. I 2004 endte det 2-2, mens Australia vant 1-0 i 1997.

Australia er kvalifisert til VM-sluttspillet i Moskva og ble trukket i gruppe C med Frankrike, Peru og Danmark.

Albania og Norge møttes i EM-kvalifiseringen til mesterskapet i 2000. Det endte 2-2 på Ullevaal og norsk 2-1-seier på bortebane. I VM-kvalifiseringen 2013 endte det 0-1 på Ullevaal og 1-1 i Albania.

(NTB)