Norge motiveres av sjokklaget Island: - Det er helt sinnssykt

Alexander Søderlund og Markus Henriksen er imponert.

HAR TROEN: Markus Henriksen jubler etter å ha vunnet EM-kvalifiseringskampen mellom Bulgaria og Norge. Han får motivasjon av det Island gjør mot storheter som Nederland og Tsjekkia.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HAR TROEN: Markus Henriksen jubler etter å ha vunnet EM-kvalifiseringskampen mellom Bulgaria og Norge. Han får motivasjon av det Island gjør mot storheter som Nederland og Tsjekkia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Norge ligger bare to små poeng bak Italia som topper Gruppe H i EM-kvalifiseringen. De to beste lagene i gruppa går som kjent videre, og nå har Norge fått troen på at det er mulig å sendte Kroatia eller Italia ned på tredjeplass.

For landslagsgutta bryr seg ikke hvilke lag som ligger på tredjeplass i de øvrige gruppene.

- Jeg så at Nederland var et av lagene. Når Island klarer det så skal vi også klare det, sier Alexander Søderlund til Dagbladet.

- Sinnssykt Island topper gruppa med 18 poeng av 21 mulige, foran store nasjoner som Tsjekkia og Nederland. Island vil mest sannsynligvis allerede være klare for EM etter neste kamp. Da ventet Kazakhstan på motsatt banehalvdel.

- Det er helt sinnssykt. Jeg er utrolig imponert. De slipper ikke inn mål. De scorer ikke ekstremt mye heller, men de vinner. Det er helt utrolig, sier Søderlund.

- Er det oppmuntrende for Norge?

- Ja, herregud, det viser at alt er mulig. Det er bare å henge seg på.

Motiverende Markus Henriksen syns det var motiverende å se at Aserbajdsjan tok poeng mot Kroatia (0-0) og at Malta nesten gjorde det samme mot Italia denne runda (0-1).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.