Norge motiveres av sjokklaget Island: - Det er helt sinnssykt

Alexander Søderlund og Markus Henriksen er imponert.

HAR TROEN: Markus Henriksen jubler etter å ha vunnet EM-kvalifiseringskampen mellom Bulgaria og Norge. Han får motivasjon av det Island gjør mot storheter som Nederland og Tsjekkia.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HAR TROEN: Markus Henriksen jubler etter å ha vunnet EM-kvalifiseringskampen mellom Bulgaria og Norge. Han får motivasjon av det Island gjør mot storheter som Nederland og Tsjekkia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Norge ligger bare to små poeng bak Italia som topper Gruppe H i EM-kvalifiseringen. De to beste lagene i gruppa går som kjent videre, og nå har Norge fått troen på at det er mulig å sendte Kroatia eller Italia ned på tredjeplass.

For landslagsgutta bryr seg ikke hvilke lag som ligger på tredjeplass i de øvrige gruppene.

- Jeg så at Nederland var et av lagene. Når Island klarer det så skal vi også klare det, sier Alexander Søderlund til Dagbladet.

- Sinnssykt Island topper gruppa med 18 poeng av 21 mulige, foran store nasjoner som Tsjekkia og Nederland. Island vil mest sannsynligvis allerede være klare for EM etter neste kamp. Da ventet Kazakhstan på motsatt banehalvdel.

- Det er helt sinnssykt. Jeg er utrolig imponert. De slipper ikke inn mål. De scorer ikke ekstremt mye heller, men de vinner. Det er helt utrolig, sier Søderlund.

- Er det oppmuntrende for Norge?

- Ja, herregud, det viser at alt er mulig. Det er bare å henge seg på.

Motiverende Markus Henriksen syns det var motiverende å se at Aserbajdsjan tok poeng mot Kroatia (0-0) og at Malta nesten gjorde det samme mot Italia denne runda (0-1).

- Absolutt. Du ser alle lag som ligger langt nede på FIFA-rankingen klarer å ta skalper i ny og ne. Alt er mulig nå til dags, og vi gleder oss veldig til kampen mot Kroatia, sier Henriksen til Dagbladet.

Henriksen er også veldig imponert over det «lille» Island får til.

IMPONERT OVER ISLAND: Markus Henriksen. Foto:  REUTERS/Stoyan Nenov/NTB Scanpix
IMPONERT OVER ISLAND: Markus Henriksen. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov/NTB Scanpix Vis mer

- Det Island gjør er helt utrolig. De leverer hver eneste kamp. Det er artig og lærerikt for Norge også, sier Henriksen som legger til:

- Det var ikke mange som forventet det da gruppa ble trukket, men jeg har mange gode venner som spiller på landslaget til Island, så det er ekstra artig.

Henriksen har i likhet med Søderlund heller ikke sett noe særlig på de andre EM-tabellene.

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det er Nederland som sagt, ellers har jeg ikke så god «koll». Først må vi se det an, vi har muligheten til å slippe play off hvis vi vinner mot Kroatia. Det er det vi jobber mot nå.

Norge møter Kroatia førstkommende søndag på Ullevaal.

SINNSYKT: Alexander Toft Søderlund om det Island gjør i EM-kvalifiseringen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SINNSYKT: Alexander Toft Søderlund om det Island gjør i EM-kvalifiseringen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer