Norge nær semifinale

Vinner og vinner i curling-VM.

Skip Thomas Ulsrud ledet Norge til 6-4-seier over Frankrike i curling-VM natt til torsdag.

Med seier i de to siste kampene sikrer de norske curlinggutta semifinaleplass.

Norge deler andreplassen med Skottland etter seks seirer og tre tap. Canada leder med 8-1 og er dermed klar for sluttspillet.

Torsdag venter to tøffe kamper for Ulsrud og lagkameratene. Først venter Kina, mens Australia er motstander i den siste kampen.

- Vi trenger å vinne de to siste kampene. Det er tett i kampen om sluttspillplass. Vi ser bra ut nå, og vil gjøre alt for å ikke bli tatt igjen slik at vi må ut i omspillskamper, sier Ulsrud som var med på å ta bronse i 2006.

En rekke lag kjemper febrilsk for å ta igjen Norge og Skottland. Australia, Frankrike, Kina og USA står alle med 5-4.

Det norske laget avgjorde kampen mot Frankrike i sjuende omgang. Med 3-0 der gikk luften ut av franskmennene. De klarte ikke å redusere med mer enn ett poeng i omgang ni, og da ga de franske gutta opp.

(NTB)

KJEMPER OM SLUTTSPILLPLASS: Skip Thomas Ulsrud og hans lag har vunnet de siste tre kampene, og sikrer semifinaleplass med seier i de to siste i curling-VM i USA. Foto: AP/SCANPIX
KJEMPER OM SLUTTSPILLPLASS: Skip Thomas Ulsrud og hans lag har vunnet de siste tre kampene, og sikrer semifinaleplass med seier i de to siste i curling-VM i USA. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Norge nær semifinale