Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge nær sensasjonsseier mot Spania

- Hadde vært en sensasjon av en annen verden hvis vi hadde vunnet mot Spania, sier Erevik.

 BRA JOBBA:  Keeper Ole Erevik kysser ballen etter at han har reddet et straffekast under håndballandskampen mellom Norge og Spania i håndball-EM. Den norske keeperen sto en svært god kamp mot de regjerende verdensmestrene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BRA JOBBA: Keeper Ole Erevik kysser ballen etter at han har reddet et straffekast under håndballandskampen mellom Norge og Spania i håndball-EM. Den norske keeperen sto en svært god kamp mot de regjerende verdensmestrene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

• Norge - Spania 25-27 (8-12)

(Dagbladet): Ifølge TV2s håndballekspert Frode Sceheie har ikke Norge slått Spania på 17 år.

Mange hadde på forhånd varslet at de regjerende verdensmestrene ville høvle over Norge i den andre kampen i gruppespillet under håndball-EM i Danmark.

Og selv om de norske herrene ga seg ikke uten kamp, ble Spania for sterke i avslutningen av kampen.

Til slutt vant spanjolene med to knepne mål, 25-27.

Dermed må Norge vinne sin siste kamp i gruppespillet torsdag, for å ha sjans til å nå mellomrunden. Da venter semifinalist fra OL i London i fjor sommer, Ungarn.

- Sensasjon av en annen verden Optimismen var tydelig i det norske laget under hele kampen, og forsvaret sto mye mer kompakt enn hva tilfellet var mot Island.

- Vi kan dessverre ikke feire. Vi hadde fortjent poeng i dag. Vi spiller en fantastisk god håndballkamp, men må huske på at vi møter verdensmestrene, sier Ole Erevik til TV2 etter kampen.

Erevik ble byttet ut til fordel for Magnus Dahl i Island-kampen, men Norges førstekeeper viste seg tilliten verdig fra start i kveldens kamp.

- Jeg hadde troen da vi lå foran med to mål, men det hadde vært en sensasjon av en annen verden hvis vi hadde vunnet mot Spania, legger Erevik til.

Kjelling og Mamelund tilbake Trener Robert Hedin safet litt mer fra start, og lot både Erlend Mamelund og Kristian Kjelling starte kampen.

Og det startet bra for Norge, som i det sjette minutt tok ledelsen 3-2 over de regjerende verdensmestrene.

Men en straffebom fra Håvard Tvedten på stillingen 3-4 lot spanjolene dra i fra i en periode, før Norge fikk hentet seg inn til 7-8 i det 17. minutt.

 JUBEL:  Landslagssjef Robert Hedin og de norske herrene fikk mye mer å juble for under kampen mot Spania enn hva tilfellet var mot Island. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
JUBEL: Landslagssjef Robert Hedin og de norske herrene fikk mye mer å juble for under kampen mot Spania enn hva tilfellet var mot Island. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Lagene gikk til pause på stillingen 8-12.

Ledet lenge Før det var spilt ti minutter av andre omgang, hadde Norge nok en gang kommet tilbake i kampen, og lå bare et mål bak spanjolene på stillingen 14-15.

Vel minuttet senere hadde Håvard Tvedten sjansen til å sende Norge i føringen, men brant overgangsmuligheten.

Men det gjorde ingenting, siden Espen Lie Hansen ikke misbrukte sin sjanse - og sendte Norge opp i 16-15-ledelse over Spania.

Deretter holdt Norge sett et og to mål foran spanjolene, til det sto syv minutter igjen på klokka. Da utlignet Spania til 22-22, og rett etter tok de føringen etter at Espen Lie Hansen fikk utvisning, og spanjolene lyktes med straffekastet.

Norge sist i gruppa Med tre og et halvt minutt igjen levde fortsatt håpet da Christian O'Sullivan reduserte til 23-24. Men spanjolene viste seg, som antatt på forhånd, som det sterkeste laget.

- Vi gjør en fantastisk match, så dette er tungt for oss. Men vi får ta med oss det positive, sier landslagssjef Robert Hedin til TV2.

Norge er nå det eneste laget som ikke har tatt poeng i gruppe B, etter at Ungarn og Island spilte uavgjort tidligere i kveld.

 TRØSTES:  Kristian Kjelling får trøst fra kone og barn etter tapet i håndballandskampen mellom Norge og Spania i håndball-EM i Ålborg tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TRØSTES: Kristian Kjelling får trøst fra kone og barn etter tapet i håndballandskampen mellom Norge og Spania i håndball-EM i Ålborg tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer