Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge nær ved å ryste Håndball-Europa, men tapte mot Island

Mistet kapteinen tidlig i nervedrama.

• Norge - Island 25-26 (11-10)

(Dagbladet): Etter bare ti og et halvt minutt av EM-åpningen mot Island forsvant Norges kaptein Bjarte Myrhol (33) ut med skade. I et forsøk på å blokkere et skudd pådro superstjerna seg et dypt kutt i venstrehånda. Mens blodet rant ned langs armen, måtte Myrhol forlate parketten. Dit kom Norges kanskje aller viktigste spiller aldri tilbake, noe som gjorde at lagkameratene ble overlatt til seg selv resten av kampen.

Anført av en rekke scoringer av en eminent Kristian Bjørnsen (27) ledet de norske gutta likevel 11-10 til pause mot det islandske stjenegalleriet. Etter en rufsete start på andre omgang, hvor Island raskt snudde oppgjøret til tremålsledelse i deres favør, begynte også Norges skyttere å melde seg på.

Det førte til et 60 minutter langt nervedrama. Dessverre var Norge til slutt det tapende laget, etter at Island hadde marginene på sin side da den nordiske bataljen skulle avgjøres.

- Norge taper i et sinnsykt sekunddrama, kommenterer TV 3s Daniel Høglund.

Bjørnsen herjet Etter flere svake år inneholder det norske herrelandslaget flere spennende spillere enn på lenge. I kveld var den beste av dem alle utvilsomt nevnte Bjørnsen. 27-åringen fra Stavanger herjet fra sin kantposisjon og noterte seg for hele sju scoringer.

HERJET: Kristian Bjørnsen viste verdensklasse mot Island.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HERJET: Kristian Bjørnsen viste verdensklasse mot Island. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Lenge holdt han Norge inne i kampen mer eller mindre på egenhånd.

- Det er en mann med stor selvtillit. Bjørnsen er målmaskinen vår. Han er helt rå, kommenterte TV 3-ekspert Kristian Kjelling underveis i oppgjøret.

Problemet var bare at det norske laget sviktet i overtallsspillet. To ganger.

- Vi er ikke gode nok der. Vi taper to perioder 2-0. Når det er sagt, synes jeg Norge gjør en god kamp. Dessverre har vi målvakter som ikke lykkes i spesielt stor grad. Da blir det vanskelig å vinne. Samtidig spiller Island sin beste håndball når kampen skal avgjøres, sier TV 3-ekspert Frode Kyvåg.

- Dette gjør vondt Etter den dramatiske kampen var landslagssjef Christian Berge naturlig nok langt nede.

- Dette gjør vondt. Vi gjennomfører kampen sånn som vi har lyst til. Det blir jevnt. Et bikkjeslagssmål sånn som vi visste det ville bli. Vi kommer egentlig til en god mulighet på slutten så det er dumt, sier Berge til TV 3.

SKADET: Bjarte Myrhold fikk en flenge i venstrehånda tidlig i første omgang som satte ham ut av spill.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKADET: Bjarte Myrhold fikk en flenge i venstrehånda tidlig i første omgang som satte ham ut av spill. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Også Bjørnsen var skuffet.

- Kampen er egentlig akkurat sånn som vi hadde trodd på forhånd. Det er bare sluttresultatet som blir annerledes. Heldigvis viser vi en enormt bra moral. Det er bare synd at vi ikke klarer å ta ett poeng da vi kommer inn i kampen. Det er små marginer i oppgjør som dette, sier Bjørnsen til TV 3.

USIKKER: Det er ikke kjent om Myrhol rekker Norges neste kamp førstkommende søndag. Her med en bandasjert venstrehånd sammen med Erlend Mamelund.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
USIKKER: Det er ikke kjent om Myrhol rekker Norges neste kamp førstkommende søndag. Her med en bandasjert venstrehånd sammen med Erlend Mamelund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media