Norge nedsablet av Finland

Det norske ishockeylandslaget var minst to nummer for lite da ble det 0-8-tap for Finland i dag.

De norske ishockeyspillerne hadde mer enn nok med å forsvare seg i egen sone, og de klarte å skape lite framover. Mest positiv på det norske laget var Morten Ask og en hardt arbeidende keeper Øivind Sørli. Trondheim-keeperen stoppet hele 40 skudd, men måtte se pucken bak seg hele åtte ganger.

VIF-senteren Ask skadet kneet under OL-kvalifiseringen i februar og har derfor lite kamptrening, men var som sagt den beste utespilleren på et blekt norsk lag.

Norge trenger først og fremst å få opp tempoet i spillet sitt. Fram til VM i Hannover må man regne med at Leif Boork også tar ut de 10 spillerne som er opptatt i svensk ishockey for tiden.

- Jeg synes vi startet bra og var med de første sju minuttene. Men etterpå ble det bare å kjempe i egen sone for å begrense sifrene. Spillerne la ned altfor mye krefter i egen sone, sa landslagssjef Leif Boork, som hadde overlatt coachingen av laget til Petter Thoresen og Arne Billkvam.

- Vi trenger denne type kamper for å få opp tempoet. Ikke bare fysisk, men også mentalt, slo Boork fast.

Mats og Marius Trygg og Trond Magnussen i Färjestad, Pål Johnsen og Tore Vikingstad i Leksand, Svein Enok Nørstebø, Martin Knold og Per Åge Skrøder (Linköping), Morten Fjeld (Hammarby) og Bjørge Josefsen (Oscarshavn) er nordmennene i svensk ishockey.

Disse vil helt sikkert heve laget betydelig, men landskampen onsdag viste at det er veldig langt fram til Finland som stilte uten en eneste NHL-spiller.

(NTB)