OPTIMISTER: Det norske herrelaget er optimister før morgendagens stafett, men hvem som går hvilken etappe, vil de ikke gå ut med. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPTIMISTER: Det norske herrelaget er optimister før morgendagens stafett, men hvem som går hvilken etappe, vil de ikke gå ut med. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Norge nektet å svare på det alle lurte på. Kryptiske svar fra Bjørndalen & co.

Holder lagoppsettet hemmelig.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det har aldri vært noen tvil om at kvartetten Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen vil utgjøre Norges stafettlag i VM i Holmenkollen.

Men hvem vil få den gjeve ankeretappen? Hvem vil få æren av å avslutte etappen og forhåpentligvis gå inn til stormende jubel og norsk gull?

Emil Hegle Svendsen var i mange år skiskytternes svar på Petter Northug i kraft å være en iskald og spurtsterk ankermann som alltid sikret norsk gull. Etter smellen i OL i Sotsji i 2014, har imidlertid ikke trønderen vært et like stabilt kort.

Derfor har Tarjei Bø fått flere sjanser som ankermann, senest på mixed stafetten på VMs åpningsdistanse. Det resulterte i at Bø sa unnskyld til det norske folk etter at Norge endte opp med bronse i stedet for gull.

Da Svendsen slo til med en god jakstart på søndag, var han klokkeklar på at han ville ha tilbake ankeretappen. Da responderte storebror Bø med at han også gjerne vil ha denne etappen.

Holder lagoppsettet hemmelig Dermed må Gjelland skuffe én av dem, men foreløpig nekter skiskytterleiren å avsløre hvem det blir. Det er nemlig hemmelig.

- Det er påmeldingsfrist kl. 17.30. Vi venter lengst mulig med å avsløre rekkefølgen på stafettaget vårt. Det gjør sikkert konkurrentene våre også, sier landslagstrener Egil Gjelland til Dagbladet.

- Kan du si noe om hvilke tanker som ligger bak lagoppsettet?

- Nei, svarer Gjelland til latter fra pressekorpset.

Også Bjørndalen er kryptisk vedrørende lagoppsettet som alle forventet å få vite på dagens pressemøte.

- Vi er ganske klare på hva vi mener bør være oppsettet, men treneren bestemmer, sier Bjørndalen kryptisk.

- Vi har våre tanker om laget, men vi kan ikke si noe om det, supplerer Svendsen.

Northug-inspirasjon Tarjei Bø forteller at Northug har gjort ankeretappen ekstra attraktiv også for skiskytterne.

- Northug har gjort sisteetappen veldig spesiell. Muligheten for å avgjøre for Norge eller komme inn med et norsk flagg frister selvfølgelig. Men det viktige er jo ikke hvem som går sist av oss, men at vi gjør det best mulig, sier storebror Bø.

Svendsen sier følgende om styrkeforholdet mellom Bø og ham selv:

- Vi har litt forskjellig spisskompetanse på en sisteetappe. Han er god til å skyte fort og skyte fullt. Det er hans fremste styrke. Jeg er kanskje sterkere i avslutningen hvis det drar seg til mot spurt, sier trønderen til Dagbladet.

Optimister Thingnes Bø får trolig tredjeetappen, en etappe han har hatt stor suksess med tidligere.

- Det gjelder bare å øke og øke for hver etappe. Når jeg ser på dette laget, tenker jeg at jeg er på et veldig sterkt lag, sier mesterskapets foreløpige 4. plass-spesialist.

Storebror Tarjei har fem stafettgull i VM-sammenheng. Han håper det sjette kommer i morgen.

- Vi er optimister, men vet det blir tøft. Frankrike ser veldig sterke ut nå, men vi har ikke planer om å dele ut flere gull til Martin Fourcade. Vi har det jevneste laget, så jeg tror vi skal klare å ta gullet, sier stryningen.

- Fra bra til ræva Også Svendsen, som har åtte VM-gull i stafett, er optimist på lagets vegne.

- Dette er et kjempesterkt lag. Vi har kun gode løpere, og det er en kjempestyrke for oss, mener Svendsen.

- For min egen del har formen vært alt fra ganske bra til ræva, men jeg håper på en god dag i morgen.

Bjørndalen, som trolig får den første etappen, har veldig lyst til å prestere på sitt beste på herrestafetten.

- Stafett er kanskje den viktigste øvelsen nå. Slik var det ikke i begynnelsen av min karriere, men nå betyr stafetten ekstremt mye for oss. Jeg er motivert og føler meg bra, forteller Bjørndalen.

HEMMELIG: Norge holder lagoppsettet hemmelig på herrestafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HEMMELIG: Norge holder lagoppsettet hemmelig på herrestafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer