Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge nektet Østerrike revansje og tok ny suveren seier: - Utrolig

Vant lagkonkurransen i Zakopane.

BEST I VERDEN: Norge vant lagkonkurransen i Zakopane i suveren stil. Foto: EPA/EXPA/JFK
BEST I VERDEN: Norge vant lagkonkurransen i Zakopane i suveren stil. Foto: EPA/EXPA/JFK Vis mer

(Dagbladet): Forrige helg ble Norge verdensmestere i lagkonkurransen i skiflyging for første gang på ti år. Det gjorde det unge norske laget i historisk utklassingsstil.

Til slutt ble sølvvinner Tyskland slått med hele 110,4 poeng, mens Østerrike, som har dominert i en årrekke, ble ydmyket med 157,3 poeng på deres hjemmebane.

Derfor var revansjelysten stor hos konkurrentene før dagens lagkonkurranse i Zakopane. Men de norske hopperne er både ustoppelige og uslåelige om dagen.

Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Daniel André Tande og Kenneth Gangnes sikret norsk triumf i dagens konkurranse, hvor altså Johann André Forfang ble erstattet av Stjernen fra forrige helgs gullag.

Det viser hvor god den norske bredden har blitt. I dag vant Norge hele 32,9 poeng foran Østerrike etter åtte gode hopp, mens Polen ble nr. 3 slått med over 60 poeng.

Gangnes sikret seieren med et strålende sistehopp på 138 meter.

- Det er dagens beste hopp. Det er utrolig det han driver på med om dagen, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Den enorme norske bredden er et eneste stort eventyr i en sesong som Alexander Stöckl fryktet kunne bli et antiklimaks.

Før sesongen la nemlig profilene Anders Bardal og Anders Jacobsen opp, mens VM-kongen Rune Velta - i likhet med stortalentet Phillip Sjøen - måtte ta en pause.
 
- Jeg fryktet at det ville bli en tøff sesong. Det har gått over all forventing, har Stöckl tidligere sagt til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media