SPRAKK: Magdalena Neuner bommet på sine fem første skudd på siste skyting, og mistet seieren på stafetten.Foto: SCANPIX/EPA/MARTIN SCHUTT
SPRAKK: Magdalena Neuner bommet på sine fem første skudd på siste skyting, og mistet seieren på stafetten.Foto: SCANPIX/EPA/MARTIN SCHUTTVis mer

Norge nummer to da Tyskland sprakk totalt

Russland vant kvinnenes skiskytterstafett i Oberhof.

Russland vant kvinnenes spennende verdenscupstafett i skiskyting i Oberhof onsdag. Norge gikk inn til annenplass 6,9 sekunder bak vinnerlaget.

Tyskland og ankerkvinne Magdalena Neuner så ut til å ha kontroll på Russland i kampen om seieren helt til siste skyting. Da bommet verdenscupleder Neuner utrolig nok på sine fem første skudd. Tyskland måtte tåle fire strafferunder og endte på fjerdeplass.

Norge fikk en svak åpning på stafetten da Fanny Welle-Strand Horn måtte gå to strafferunder etter sin stående skyting på den første etappen. Norge var nesten to minutter etter teten ved første veksling.

- Det var knallbra at vi fikk annenplass. Jeg ble urolig og falt litt gjennom med en dårlig stående serie, men det gikk fint på den første delen av etappen, sa en lettet Horn etter at Norge hadde sikret pallplassen.

Sterke etapper av Elise Ringen og Synnøve Solemdal fikk Norge tilbake i tetkampen før Tora Berger skulle gå siste etappe for Norge.

Ringen tok inn over et minutt på sin etappe, mens Solemdal var svært nær ved å komme helt i kontakt med tetlagene etter sin stående skyting. En svak lading av ekstraskudd og påfølgende bom førte imidlertid til at Solemdal sendte Berger ut cirka 18 sekunder etter Russland og Tyskland.

- Det var en grei etappe av meg. Jeg åpnet offensivt og hadde kjempegode ski. På standplass var jeg litt rufsete, og ladingen av ekstraskuddene var helt bak mål, innrømmet Solemdal. Hun forsikret at etterfyllingen av skudd skal trenes på framover.

Etter Neuners sprekk hadde Tora Berger en ørliten sjanse til å gå ut rett i ryggen på Russland, men den norske veteranen måtte også bruke et ekstraskudd for mye. Norge brukte totalt elleve ekstraskudd på stafetten.

(NTB)