Norge og Danmark arrangerer håndball-VM

Norges Håndballforbund og Dansk Håndbold Forbund oppnådde under et møte i dag enighet om sammen å arrangere VM for kvinner neste år.

Tre av fire innledende grupper skal gjennomføres i Norge, mens lagene i den fjerde og siste gruppen skal spille i Danmark. Semifinaler og finaler spilles på norsk jord.

- Vi fikk etter hvert forståelse for våre synspunkter i Det internasjonale håndballforbundet (IHF), slik at rammebetingelsene for VM-arrangørene blir gode, sa en lettet håndballpresident Tor Lian til NTB etter møtet.

30. desember ble satt som frist for arrangørlandene til å avgi svar på om de ønsket å gjennomføre arrangementet. Ifølge Lian har det vært en lang og omfattende prosess å komme til enighet med IHF.

- Det satt til tider langt inne å få gjennomslag for våre synspunkter. Men nå føler vi at utviklingen i forhandlingene med IHF har kommet VM-arrangørene til gode, sa Tor Lian.

Håndball-VM for kvinner avvikles i perioden 28. november til 12. desember neste år. Fortsatt er det ikke helt klart hvilke byer som får arrangere VM-kamper. Det er heller ikke klart hvor i Norge finalen skal spilles.

De norske byene som fortsatt er aktuelle for VM-arrangementet er Oslo, Gjøvik, Hamar, Lillehammer, Trondheim, Bergen og Stavanger.

(NTB)