Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Norge og keeper-Silje våknet:  - Det er utklassing

Vant rotekamp.

GLITRET: Keeper Silje Solberg sto en god kamp for Norge - men fikk til tider lite hjelp fra forsvaret mot Tsjekkia.     Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GLITRET: Keeper Silje Solberg sto en god kamp for Norge - men fikk til tider lite hjelp fra forsvaret mot Tsjekkia.     Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tsjekkia - Norge 24-35 (17-18)

HELSINGBORG (Dagbladet): De norske håndballjentene vant i en rotete kamp mot Tsjekkia i den siste matchen i hovedrunden i håndball-EM.

Håndballjentene sleit i starten, men etter hvert ble det en klar seier

- Det er utklassing nå, sa TV3-kommentator Daniel Høglund mot slutten. Nora Mørk ble Norges toppscorer med seks mål.

Norge er klare for semifinale og møter Frankrike fredag klokka 20.45 i Göteborg.

Frankrike er historisk sett en drømmemotstander for Norge. Nasjonene har møtt hverandre 83 ganger siden 1962. Norge har vunnet hele 64 ganger. Frankrike har 17 seiere og to kamper har endt uavgjort.

- Det blir beinhardt. Det er det mest fysiske laget sånn historisk sett. Vi har møtt de en del og vi vet at det er tøffe og tette kamper. Glad for at vi har møtt de en del den siste tiden siste tiden. Alle som er her vet hva de går tid, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson etter kampen.

Seinest ble det en knusende norsk seier med 29-20 i Møbelringen Cup i slutten av november . Danmark og Nederland møtes i den andre semifinalen. I morgen flytter også den norske EM-troppen rundt 20 mil nordover fra Helsingborg til Göteborg, der både semifinalen og finalen spilles. Det norske laget setter kursen mot finalebyen i morgen formiddag.

Målrik start

Norge fikk en grei start på kampen mot Tsjekkia i kveld og virket påskrudd fra start. Veronica Kristiansen scoret to kjapp og samtidig sto Silje Solberg suverent i det norske målet med fire redninger på de sju første skuddene.

Etter 11 minutter var stillingen 5-6 og det lugget litt for det norske laget. Det var høyt tempo i åpningen og det var mange personlige feil fra begge lag.

Etter 14 minutter var stilliingen 7-7 og lagene fulgte hverandre som skygger.

De norske jentene fikk etter hvert en liten luke på to-tre mål. Thorir Hergeirsson rullerte mye på laget og Vilde Ingstad kom blant annet inn og scoret fem raske.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Til pause var stillingen 17-18, etter en litt rotete omgang.

Herrem-show

Spesielt bakover ble det bedre i 2. omgang der både forsvar og keeperspill hevet seg. Keeper Solberg hadde en god kamp og fikk nå mer hjelp av lagvenninne. Dermed fikk Norge også ei luke.

Framover var det flere som viste seg fram, ikke minst Camilla Herrem, som kontret Tsjekkia i senk. Før pause hadde hun en kunstscoring fra kanten der hun tricket ballen i det lengte hjørnet. Herrem fulgte opp i 2. omgang med vakre mål.

Norge fikk etter hvert en seksmålsledelse og kampen var i realiteten over med ti minutter igjen å spille.

- Jeg syns andreomgang er veldig bra. Første omgangen blir litt skuddtrening bak der. Det blir altfor mange mål. Det er svingende, men jeg syns vi kjemper bra og holder fokus på det vi skal, andre omgang er veldig bra, sier Silje Solberg, som av seerne ble kåret til Norges beste i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!