Håndball-EM i Sverige:

Norge og keeper-Silje våknet:  - Det er utklassing

Vant rotekamp.

GLITRET: Keeper Silje Solberg sto en god kamp for Norge - men fikk til tider lite hjelp fra forsvaret mot Tsjekkia.     Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GLITRET: Keeper Silje Solberg sto en god kamp for Norge - men fikk til tider lite hjelp fra forsvaret mot Tsjekkia.     Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Tsjekkia - Norge 24-35 (17-18)

HELSINGBORG (Dagbladet): De norske håndballjentene vant i en rotete kamp mot Tsjekkia i den siste matchen i hovedrunden i håndball-EM.

Håndballjentene sleit i starten, men etter hvert ble det en klar seier

- Det er utklassing nå, sa TV3-kommentator Daniel Høglund mot slutten. Nora Mørk ble Norges toppscorer med seks mål.

Norge er klare for semifinale og møter Frankrike fredag klokka 20.45 i Göteborg.

Frankrike er historisk sett en drømmemotstander for Norge. Nasjonene har møtt hverandre 83 ganger siden 1962. Norge har vunnet hele 64 ganger. Frankrike har 17 seiere og to kamper har endt uavgjort.

- Det blir beinhardt. Det er det mest fysiske laget sånn historisk sett. Vi har møtt de en del og vi vet at det er tøffe og tette kamper. Glad for at vi har møtt de en del den siste tiden siste tiden. Alle som er her vet hva de går tid, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson etter kampen.

Seinest ble det en knusende norsk seier med 29-20 i Møbelringen Cup i slutten av november . Danmark og Nederland møtes i den andre semifinalen. I morgen flytter også den norske EM-troppen rundt 20 mil nordover fra Helsingborg til Göteborg, der både semifinalen og finalen spilles. Det norske laget setter kursen mot finalebyen i morgen formiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer