SÅ NÆR: Chappuis henter Magnus Moan på de siste meterne, og fikser gullet til Frankrike. Foto: Gjengitt med tillatelse fra NRK
SÅ NÆR: Chappuis henter Magnus Moan på de siste meterne, og fikser gullet til Frankrike. Foto: Gjengitt med tillatelse fra NRKVis mer

Norge og Moan mistet VM-gullet like før mål

- Jeg har det ikke noe særlig nå.

Vi fulgte kombinert-rennet i vårt VM-studio

(Dagbladet): Norge måtte hente inn 50 sekunder på Japan etter hoppdelen i Kombinert, og de norske gutta var i tvil om det skulle være i det meste laget. Det skulle det vise seg å ikke være.

Magnus Krog sendte ut Magnus Moan i ledelsen på den siste etappen, og på det tidspunktet var det fem lag som kjempet om medaljene. Japan, USA og Østerrike holdt også følge med Moan og Lamy-Chappuis.

Det ble et lureløp helt til den siste runden da Magnus Moan rykket i den siste bakken. Nordmannen ristet av seg alle bortsett fra franske Jason Lamy-Chappuis.

DE NORSKE GUTTA: Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DE NORSKE GUTTA: Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Franskmannen holdt følge helt inn på oppløpet, og noen meter før mål tok han seg forbi Magnus Moan. Dermed fikk ikke Moan den revansjen han håpet på etter torsdagens VM-renn hvor skiene sviktet.

- Jeg har det ikke noe særlig, sier en gråtkvalt Moan til NRK etter løpet.

- Jeg må la det synke inn. Jeg har underskudd på suksess for tiden. Jeg har så lyst til å lykkes. Vi får det ikke helt til, og det er synd, sier Moan.

Vanvittig spennende Magnus Krog gjorde en veldig bra tredje-etappe, og depper ikke over sølvet.

- Det var vanvittig spennende på slutten der. Sølv er stort det, sier Krog til NRK.

- Det smaker veldig bra med sølv, men når vi leder med fem meter igjen av løpet - ligger jeg og griner. Men vi skal være fornøyd med sølv, sier Håvard Klemetsen til NRK etter løpet.

Franskmannen trodde løpet var avgjort etter den siste bakken.

- Jeg trodde det skulle bli sølv, men så så jeg at Magnus ble sliten mot slutten, og da gikk jeg for gullet, sier Lamy-Chappuis til NRK etter løpet.

Jørgen Graabak, Håvard Klemetsen, Magnus Krog og Magnus Moan gikk stafetten som var 4x5 kilometer. USA tok bronsen.