Norge - Ungarn i Møbelringencup:

Norge og Mørk seiret i sløv VM-test

Våknet etter pause.

JEVNT: Nora Mørk under kampen i firenasjonersturneringen i håndball mellom Norge-Ungarn.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
JEVNT: Nora Mørk under kampen i firenasjonersturneringen i håndball mellom Norge-Ungarn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Ungarn 29-24 (11-12)

(Dagbladet): De norsk håndballjentene fikk det tøft mot et heltent Ungarn i Møbelringen Cup, men Thorir Hergeirssons jenter tok en knepen seier.

Kampen ble en ren generalprøve før åpningskampen i VM mot nettopp Ungarn neste lørdag. Norge var på det meste fire mål bak, men snudde til seier etter en god avslutning på kampen.

- Vi ligger dårlig an i 45 minutter, men er bra det siste kvarteret. Det er noen forbedringsområder, sier landslagssjef Hergeirsson til TV 2.

- Vi må bli råere i en del situasjoner, sier islendingen.

Heidi Løke ble norsk toppscorer med sju mål. Nora Mørk og Veronica Kristiansen satte fem hver - men begge hadde flere bomskudd og tekniske feil.

- I starten møter Ungarn oss skikkelig tøft og det gjør vondt. Det var en slitekamp, sier Stine Bredal Oftedal.

Sløv start

Norge fikk en tung start på 1. omgang og lå på det meste under med fire mål. En god sluttspurt sørget likevel for at det var kontakt til pause, da Norge gikk fra 8-12 til 11-12.

Nora Mørk (4) og Heidi Løke (3) var mest målfarlige før pause - i en ellers rufsete norsk omgang. Spesielt bakover var Norge svake.

- Vi er for passive i forsvaret og det blir for enkelt å score mål. Jeg savner litt høyde, sier TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin.

2. omgang var bedre fra Norges side, men publikum i Sotra fikk ikke se festhåndball.

Bedring

Lagene fulgte hverandre som skygger gjennom omgangen, og det var hjemmelaget som var mest effektive når det virkelig gjaldt.

Katrine Lunde kom inn i 2. omgang og sørget for flere viktige redninger - ellers leverte resten av VM-troppen på det jevne. Heidi Løke viste blant annet at VM-formen er i anmarsj.

I sluttminuttene rodde Norge i land det som faktisk ble en 5-målsseier, til tross for at Thorirs kvinner var under press gjennom hele kampen.

Norge vant ganske enkelt mot Sør-Korea torsdag. I morgen spilles siste kamp i Møbelringen mot Russland klokka 18.

Norge – Ungarn 29-24 (11-12)

4000 tilskuere

Norge: Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde - Emilie Hegh Arntzen 2, Veronica Kristiansen 5, Heidi Løke 7, Stine Skogrand 1, Vilde Mortensen Ingstad, Nora Mørk 5, Stine Bredal Oftedal 3, Kari Brattset 1, Helene Gogstad Fauske, Emilie Christensen, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem 2, Sanna Solberg 2, Marit Røsberg Jacobsen 1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer