FALT: Anders Bardal hadde ikke en god dag på jobben, og falt etter et hopp på 105 meter. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
FALT: Anders Bardal hadde ikke en god dag på jobben, og falt etter et hopp på 105 meter. Foto: REUTERS/Leonhard FoegerVis mer

Norge over 200 poeng bak suverene Østerrike

Skuffende norsk innsats i lagkonkurransen i Kuusamo.

(Dagbladet): De norske hopperne skuffet stort i dagens lagkonkurranse i Kuusamo, og endte til slutt på en 8. plass. Det var nok ingen som trodde at vi skulle tukte overlegne Østerrike, men en pallplass var nok målet for guttene til Stöckl.

Det ble bestemt at hopperne bare skulle utføre ett hopp hver i dagens konkurranse ettersom det skal avvikles et individuelt renn senere i dag.

Med ett hopp ville det være umulig for hopperne å revansjere et eventuelt svakt hopp, og det var derfor viktig å ha dagen for de norske hopperne. Det hadde de dessverre ikke.

Svak norsk hopping Rune Velta var den første hopperen ut for Norge. Han ble tatt ut på laget som fjerdemann i går, og skuffet med et hopp på 119 meter. Det skulle vise seg at dette ikke var så svakt sett med norske øyne.

Anders Bardal skulle rette opp uttrykket til Norge, men dette hoppet gikk enda dårligere. Bardal landet på 105 meter, og falt like etterpå. Til gjengjeld hoppet Østerrike opp mot 130 meter i begge omgangene, og Norge lå på en 7. plass halvveis i hopprennet.

Johan Reven Evensen ville ikke være noe bedre enn sine lagkamerater, og landet på 106,5 meter. I samme omgang hoppet Schlierenzauer 139 meter. Han viste dermed at Østerrike vil dominere hoppkonkurranser også denne sesongen.

Statister Tom Hilde hoppet 121,5 meter i det siste hoppet for Norge, i en omgang hvor japanske Ito hoppet 141,5 meter som var dagens lengste. Til slutt var Norge hele 206,8 poeng bak Østerrike.

- Norge har vært statister i denne konkurransen, sa Arne Scheie på sendingen til NRK.

Dagens renn ble avholdt like etter kvalifiseringen til den individuelle rennet som starter 13.15 i dag. Bakgrunnen til dette var sterk vind som gjorde det umulig å gjennomføre laghoppkonkurransen i går.

Det positive for Norge etter den svake lagkonkurransen er at de får en ny sjanse til å rette opp inntrykket allerede i dag.

Lagkonkurranse hopp:

1. Østerrike

2. Japan

3. Russland

4. Tyskland

5. Slovenia

6. Tsjekkia

7. Polen

8. Norge

9. Finland

10. Korea

11. Kazakhstan

12. Estonia