Norge overbeviste i bandy-VM

Vant hele 17-2. Målet er semifinaleplass. Da må Kasakhstan slås mandag.

(Norge – Hviterussland 17 -2): – Vi visste at Hviterussland var et dårligere lag enn oss, og brukte denne kampen mest til å få inngang i spillet. Vi ga på ingen måte maks, sier landslagstrener Erik Nordbrenden til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Lørdag åpnet Norge VM med tap 2-12 for verdens beste lag. Russland. Søndag var det Norge som laget målkalas.

Kunne scoret flere

Pål Hanssen scoret fire mål for Norge, som ledet 7-0 ved halvspilt kamp på Eskilstuna isstadion foran 672 tilskuere. Norge var aldri truet og vant 17-2. Det kunne blitt mange flere mål.

– Vi kunne scoret mange flere mål. I den første omgangen synes jeg også vi spilte ganske dårlig selv om vi ledet mye ved pause. Da gjorde vi ikke det vi ble enige om. Men vi har et lag med mange nye spilleren, spesielt i forsvar. Søndagens kamp brukte vi mest for å spille inn laget, sier Nordbrenden.

Norge hadde bare tre treninger sammen som lag før VM.

Må vinne

Seieren mot Hviterussland var ventet. Den viktigste kampen i VM kommer imidlertid mandag. Da venter Kasakhstan på andre siden av banen. Vinneren av den kampen er mest sannsynlig sikret semifinaleplass.

– Målet vårt er semifinale. Skal vi greie det må vi slå Kasakhstan. Jeg tipper vinneren av den kampen går til semifinale. Vinner vi skal det nok mye til for at vi ikke greier det. Vi er nok jevngode, men håpet er at vi skal slå dem, sier landslagstreneren.

FRA STORTAP TIL STORSEIER: Norge og Christian Waaler (t.v.), som her er i aksjon under gårsdagens tap for Russland og Ranit Sjamsutov. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
FRA STORTAP TIL STORSEIER: Norge og Christian Waaler (t.v.), som her er i aksjon under gårsdagens tap for Russland og Ranit Sjamsutov. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix Vis mer

(ANB)