Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge på andreplass etter første omgang

Gangnes og Forfang med godt hopp.

SVEVER HØYT: Kenneth Gangnes og resten av de norske gutta sørga for en god andreplass etter førsteomgangen i lagkonkurransen i dag. Arkivfoto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
SVEVER HØYT: Kenneth Gangnes og resten av de norske gutta sørga for en god andreplass etter førsteomgangen i lagkonkurransen i dag. Arkivfoto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI Vis mer

(Dagbladet): «Kollen-tåka» var fortsatt tykk da lagkonkurransen i hopp gikk av stabelen i Holmenkollen i dag, men det var ikke de beste hoppene vi fikk se i første omgang.

Daniel André Tande starta med et hopp på 120 meter, tredje lengst i første omgang. Anders Fannemel klarte ikke stille opp med et like godt hopp, og landa på 109,4 meter.

For to dager siden slet Johann Andre Forfang med sykdom, og hadde 40 i feber. Det så ut til å ha sluppet taket, for Forfang gjorde et godt hopp da han landa på 119,5 meter.

- Føler meg frisk nok Det var jevnt i toppen etter at alle hadde gjort unna sine hopp i første omgang. Kenneth Gangnes hoppa i likhet med Johann Andre Forfang ned til 119,5 meter.

- Nå får vi se på video hva som gjør at det ikke blir helt perfekt for meg i dag, sa Forfang til NRK etter omgangen.

Han føler ikke at sykdommen har noe å si på dagens første hopp.

- Jeg går på smertestillende, men formen er ganske bra. Jeg føler meg frisk nok til å konkurrere og tror ikke det hindrer meg.

Slovenia leder etter førsteomgangen med 468,7 poeng. Norge er 12,2 poeng bak med 456,5. Japan er på tredje med 450,7 poeng, med Tyskland hakk i hæl med 450,1 poeng.

- Det er fullt mulig å ta igjen det. Vi får prøve å justere litt, sa Gangnes etter hoppet.