Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge på andreplass i laghoppinga tross tykk tåke

Måtte se seg slått av Prevc-brødrene og Slovenia.

TÅKE: Sikten har vært bedre. Her fra kombinertguttas hopprenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TÅKE: Sikten har vært bedre. Her fra kombinertguttas hopprenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): De norske hoppgutta lå på en fin andreplass etter førsteomgangen i laghoppinga i Holmenkollen, lørdag. Foran med 12,2 poeng lå Slovenia - en poengsum sin det ifølge Kenneth Gangnes var fullt mulig å ta igjen.

Likevel ble Slovenia for sterke, etter norske hopp på 130, 123, 120,5 og 130 meter i andreomgangen.

Daniel André Tande var første nordmann ut, og han klinka til. Etter at Tande hadde hoppa 130 meter hadde Norge spist opp halve ledelsen til Slovenia, og lå bak med kun fem poeng. - bra hopp, skulle gjerne vært litt lenger ned. over alt, fornøyd.

16 år gamle Domen Prevc, lillebroren til Peter Prevc, gjorde et fantastisk hopp for Slovenia, og landa på 130,5 meter. Da Anders Fannemel ikke klarte å bruke de gode forholdene like godt, endte Norge opp 20,3 poeng bak Slovenia. Fannemel landa 7,5 meter bak Domen Prevc, på 123 meter.

Da slovenske Robert Kranjec hoppa 127 meter, og Johann Andre Forfang landa på 120,5 meter, så det ut som at førsteplassen var kjørt for Norge da de lå 30 poeng bak Slovenia før den siste omgangen.

Da de siste hoppene til Norge og Slovenia skulle tas, var tåka blitt tjukk i Holmenkollen. Så tjukk at vi ikke så noen ting. Men det var ingen tvil om hvem som var best, da Peter Prevc landa på 130 meter - likt som Gangnes.

Slovenia endte på 977,7 poeng - Norge på 945,3 poeng.