Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge på en skuffende fjerdeplass på stafetten

Måtte bruke 13 ekstraskudd.

UTENFOR PALLEN: Det norske kvinnelaget klarte bare 4.-plassen i stafetten over 4 x 6 kilometer i Ruhpolding i dag. 
Marte Olsbu, Elise Ringen og Fanny Welle-Strand Horn tok imot en litt skuffet Tiril Eckhoff  gikk inn 2.39,2 minutter bak den tsjekkiske kvartetten som tok en klar seier.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTENFOR PALLEN: Det norske kvinnelaget klarte bare 4.-plassen i stafetten over 4 x 6 kilometer i Ruhpolding i dag. Marte Olsbu, Elise Ringen og Fanny Welle-Strand Horn tok imot en litt skuffet Tiril Eckhoff gikk inn 2.39,2 minutter bak den tsjekkiske kvartetten som tok en klar seier. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror vi må være fornøyd med denne fjerdeplassen, for det var tre lag som var bedre enn oss i dag, sa Fanny Welle-Strand Horn til NTB.

Hun gikk den andre etappen på det norske laget.

- Vi gikk en stafett på det jevne. Det var ingen av oss som gikk perfekte løp i denne stafetten. Når det gjelder min egen innsats, er jeg fornøyd med at jeg unngikk strafferunder, og jeg synes jeg gjorde en god jobb på den liggende skytingen, sa Horn etter verdenscuprennet.

Marte Olsbu hang godt med de beste fram til første liggende skyting, men etter det var de norske jentene aldri med i kampen om de gjeveste plasseringene. Totalt måtte det norske laget bruke 13 ekstraskudd, og det ble for mye for å kunne kjempe blant de aller beste.

Fornøyd Alle de norske jentene var stort sett fornøyde med både plasseringen og innsatsen på det tunge føret i Ruhpolding onsdag. De beste lagene var rett og slett for gode.

Olsbu gikk ut 41,9 sekunder bak ledende Tsjekkia etter første liggende skyting, og ved vekslingen før annen etappe sendte hun Fanny Welle-Strand Horn ut 52,4 sekunder bak. Horn skjøt glimrende og helt feilfritt på liggende, men måtte bruke tre ekstraskudd på stående. Dermed sendte hun Elise Ringen ut 1.34,0 minutt bak lederlaget.

- Det var gøy å gå med så stort trykk og mange tilskuere. Jeg er dessuten fornøyd med innsatsen min i sporet og på den stående skytingen, sa Olsbu etter løpet.

Holdt stand Ringen holdt fjerdeplassen gjennom sin etappe. Hun brukte totalt tre ekstraskudd og tapte ingenting til lederlaget på sin etappe.

- Jeg synes vi alle sammen går gode etapper i denne stafetten, og jeg er i alle fall godt fornøyd med det jeg presterte, fortalte Elise Ringen til NTB. Hun la til at forholdene var vanskelige, og sa at snøen la seg som lim under skiene.

- Før den neste stafetten må vi jobbe litt mer med skytingen, så er en plass på pallen absolutt innen rekkevidde, mente hun.

Tiril Eckhoff skjøt fullt hus på liggende, men var sjanseløs mot teten. Hun brukte tre ekstraskudd på stående og gikk inn 2.39,2 minutter bak den tsjekkiske kvartetten som tok en klar seier.

- I dag var det trått føre og lite glid. Jeg ble gående veldig alene på den siste etappen. Det var langt fram til de foran meg, og da var det ikke så lett å gjøre noe. De ekstraskuddene jeg pådro meg gjorde også at det gikk litt tid, sa Eckhoff.

Tsjekkerne Eva Puskarcikova, Gabriela Soukalova, Jitka Landova og Veronika Vitkova ledet fra start til mål og var aldri truet i kampen om seieren. Hviterussland, med Darja Domratsjeva på siste etappe, tok annenplassen slått med 1.13,3 minutter, mens Tyskland endte som nummer tre.

(NTB)