Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge på femte i laghopp

Mens Poppinger sviktet tyskerne.

IKKE MED I TETEN: Norge kalrte ikke henge med under dagens laghopping. Her er Anders Bardal i svevet under trening. Foto: EPA / Grzegorz Momot
IKKE MED I TETEN: Norge kalrte ikke henge med under dagens laghopping. Her er Anders Bardal i svevet under trening. Foto: EPA / Grzegorz Momot Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge endte på femteplass i lørdagens lagkonkurranse i verdenscupen i hopp. Slovenia vant foran Tyskland.

Kampen om seieren sto lenge mellom Østerrike og Tyskland, men østerrikernes annenmann, Andreas Poppinger, sviktet slik at Slovenia til slutt var best foran Tyskland.

Slovenia med Jurij Tepes, Robert Kranjec, Jernej Damjan og Peter Prevc hoppet til 1059,6 poeng. Tyskland med Richard Freitag, Andreas Wank, Andreas Wellinger og Severin Freund fikk 1047,9, mens Østerrike med Michael Hayböck, Andreas Poppinger, Thomas Diethart og Gregor Schlierenzauer fikk 1033,0.

Anders Fannemel, Daniel André Tande, Rune Velta og Anders Bardal ble tidlig hektet av i kampen om seieren. Fannemel hoppet 121,5 og 131,5 meter, Tande to ganger 120,5 meter, Velta 128,5 og 125, mens Bardal var norsk ankermann og hoppet 124 og 130,5 meter.

Norge med 993,3 poeng var til slutt 39,7 bak Østerrike på tredjeplassen.

Best av alle var polakken Dawid Kubacki som hadde 276,6 poeng. Lengste hopp hadde sloveneren Jernej Damjan som hadde 134,5 meter i sitt første hopp.

(NTB)

Hele Norges coronakart