GOD BREDDE: Tom Hilde var den eneste hopperen igjen fra laget som vant sølv i VM i Holmenkollen. Foto: EPA/ANDRZEJ GRYGIEL  POLAND OUT
GOD BREDDE: Tom Hilde var den eneste hopperen igjen fra laget som vant sølv i VM i Holmenkollen. Foto: EPA/ANDRZEJ GRYGIEL POLAND OUTVis mer

Norge på pallen for første gang under Stöckl

Stilte med kun en av de fire som tok sølv i VM.

Østerrike vant foran Polen. På det norske laget hoppet Rune Velta (100-95,5), Kenneth Gangnes (96,5-97), Johan Remen Evensen (94-100,5) og Tom Hilde (100-101,5).

I det siste hoppet landet den norske ankermannen Hilde på 101,5 meter. Da tyske Severin Freund bare klarte 97 meter gikk nordmennene forbi med 7,4 poeng. Dermed ble lørdagens pallplassering den første under den nye landslagssjefen Stöckls ledelse. Sist ble det en skuffende 7.-plass.

Stor framgang - Dette er stor framgang. Om det ikke er oppsiktsvekkende, så er dagens tredjeplass et kjemperesultat for oss. Tre av fire utøvere fra vinterens sølvlag i VM i Holmenkollen i lagkonkurransen er byttet ut, og vi er fortsatt med og kjemper. Dette forteller noe om bredden i norsk hoppsport. Tom viste at han er kapabel til å fighte med hvem som helst, sa sportssjef Clas Brede Bråthen.

Bråthen snakket med Stöckl etter konkurransen.

- Alexander var veldig glad. Dette gjør også jobben over hele linjen lettere og det kommer masse selvtillit inn i systemet med et sånt resultat så tidlig i sesongen. Vi skal ikke avskrive mulighetene for at vi kan fighte med østerrikerne senere i sesongen, mente Bråthen.

- Dette var perfekt. Guttene hoppet veldig bra, dessuten var vi litt heldige også. Det er veldig morsomt å få en pallplassering, men i dag gjorde også guttene det de skulle, sa Stöckl som var fornøyd med alle på laget, men var ekstra imponert over Tom Hilde.

Hopper bra - Han hopper så bra om dagen, sa Stöckl om Hilde.

Hilde var til rutinesjekk på sykehuset etter et fall tidligere i uken, men det var ingenting galt med Norges beste hopper om dagen.

Anders Bardal prioriterer trening hjemme, mens Bjørn Einar Romøren stiller i neste ukes B-samling i Trondheim etter bryllupet. Gangnes gikk inn på helgens lag og leverte sterk hopping.

Østerrike vant lagkonkurransen foran Polen. Norge tok tredjeplassen foran Tyskland, som i store deler av konkurransen lå foran Norge. Med Tom Hildes suverene sistehopp i andreomgang kom nordmennene forbi tyskerne med 6,4 poeng.

Polen med Maciej Kot, Piotr Zyla, Dawid Kubacki og Kamil Stoch ledet med 0,7 poeng på Østerrike med Andreas Kofler, Michael Hayböck, Manuel Fettner og Thomas Morgenstern etter 1. omgang.

Østerrikerne skjerpet seg i finalen, men da Stoch slo til med 103 meter i sitt finalehopp satte han litt press på Østerrikeres ankermann. Sommerens hittil suverene hopper, Morgenstern, svarte med rennet lengste svev på 106,5 meter slik at seieren gikk til Østerrike.

Det norske laget var 20,8 poeng bak Polen på annenplass og hele 36,3 bak østerrikerne.

Søndag er det individuell konkurranse i Hinterzarten.