TREDJE PLASS: Sommersesongen i hopp åpnet med lagkonkurranse fredag. Hjemmefavoritten Polen stakk av med seieren, mens Norge ble nummer tre. Her er Johann Andre Forfang.
Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
TREDJE PLASS: Sommersesongen i hopp åpnet med lagkonkurranse fredag. Hjemmefavoritten Polen stakk av med seieren, mens Norge ble nummer tre. Her er Johann Andre Forfang. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpixVis mer

Norge på tredje plass under sommeråpningen i hopp

Polen vant.

Sommersesongen i hopp åpnet med lagkonkurranse fredag. Hjemmefavoritten Polen stakk av med seieren, mens Norge ble nummer tre.

Hopperne tjuvstartet torsdag med kvalifisering til det individuelle rennet på lørdag. Fredag var det klart for den første offisielle konkurransen i Grand Prix-konkurransen i sommersesongen.

Norge kom greit i gang med Johann André Forfang. Han hoppet 119,5 meter i første hopp og 123,5 meter i annet hopp. Han var bak de beste i begge sine hopp.

Kenneth Gangnes skulle vise seg å være Norges sterkeste kort i lagkonkurransen. 26-åringen strakte seg til 127,5 og 129 meter. I sin gruppe var han helt i toppen.

Phillip Sjøen gjorde to helt greie hopp med 124 og 123 meter. Han tapte mye poeng til Dawid Kubacki da polakken hoppet 133,5 meter i sitt siste hopp.

Anders Fannemel var Norges ankermann. Han startet med 124 meter, noe som kun ga han en sjuendeplass i sin gruppe. I Norges siste hopp i konkurransen hevet han seg med 128 meter.

Alt i alt resulterte de åtte hoppene til tredjeplass med 982,7 poeng. Det var 18 poeng opp til Tyskland på annenplass. Polen vant suverent med 1042,7 på hjemmebane i Wisla.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram