LANGT UNNA SEIEREN: Tora Berger gikk sisteetappen for Norge på dagens skiskytterstafett i Frankrike. De norske jentene endte på tredjeplass. Foto: AP / NTB Scanpix
LANGT UNNA SEIEREN: Tora Berger gikk sisteetappen for Norge på dagens skiskytterstafett i Frankrike. De norske jentene endte på tredjeplass. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Norge på tredjeplass på damestafetten

Tora et halvt sekund bak andreplass.

De norske skiskytterjentene vant VM-gullet i skiskyting sist vinter, men så langt har de ikke klart å følge opp lagsuksessen:

De ble nummer fem på den første damestafetten i år, i østerrikske Hochfilzen. Den dårligste norske plasseringen på to år.

I franske Annecy-Le Grand Bornand i dag gikk kvartetten Tiril Eckhoff, Fanny Welle-Strand Horn, Synnøve Solemdal og Tora Berger inn til tredjeplass.

Tyskland suverene Tora Berger gikk ut på andreplass på sin sisteetappe, men med to ekstraskudd på den stående skytingen, så ble hun passert av Ukraina.

Norges ankerkvinne hadde åtte sekunder å hente inn på ukrainske Pidrusjna ut fra siste skyting. Hun tok inn nesten alt, men måtte se seg slått med et halvt sekund...

Dermed ble det som så ut som en sikker andreplass nesten hele stafetten, til slutt en tredjeplass.

Den tyske kvartetten Franziska Preuss, Andrea Henkel, Franziska Hildebrand og Laura Dahlmeier var det ingen ting å gjøre noe med. De var i mål 23,3 sekunder foran Ukraina og og 23,8 sekunder foran Norge.

Ti ekstraskudd Den største forskjellen var på standplass.

De norske jentene måtte bruke til sammen ti ekstraskudd. Det er altfor mye om man skal kjempe om seieren. Til sammenligning kom Tyskland seg unna med bare tre ekstraskudd, mens Ukraina brukte fire.

Tiril Eckhoff gikk en godkjent førsteetappe for Norge. Hun vekslet som nummer seks, 15 sekunder bak Sveits.

Hun la ned en god søknad om å få gå stafetten i OL også.

Fanny Welle-Strand Horn gikk Norge opp på andreplass, og kappet avstanden til Tyskland med fem sekunder.

Tøft for Synnøve Synnøve Solemdal fikk det tøft i sporet på tredjeetappen. Selv om hun kom seg unna med to ekstraskudd, så sendte hun Tora Berger ut på sisteetappen hele 35,8 sekunder bak Tyskland.

Det spørs om ikke seieren på jaktstarten i Hochfilzen i helga fortsatt satt i kroppen for Solemdal...

Tora har reddet Norge med mange superetapper tidligere.

I dag var oppgaven håpløs.