Norge på vei til EM

Den nye generasjonen fotball-Norge slo Hviterussland 5-1 i Drammen tirsdag og leder sin EM-kvalifiseringsgruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge åpnet best, anført av en lysten Christer George på topp. Sjansene var få, men presisjonen i avslutningene mesterlig. Norge hadde tre sjanser før pause, det ble mål på to.

*1-0 etter 12 minutter:

Norsk corner. Branns Erlend Hanstveit fanget returen, gikk til dødlinja og la inn til Magne Hoseth, som dundret til rett på keeper. Banens bestemann, Pa-Modou Kah, fanget opp returen og løftet ballen elegant i borteste hjørne.

*2-0 etter 37 minutter:

Alex Valencia, også han fra Brann, serverte et fantastisk 40-metersinnlegg fra høyresiden og innbytter Espen Hoff headet ballen i nærmest tomt mål. En herlig scoring.

Valencia la inn også like før 2-0-scoringen, men en snauklipt George rakk ikke fram. Med panneluggen intakt hadde han trolig lyktes.

- Vi har en vanvittig uttelling, og noe av årsaken er at balanse n i laget er bra. Spillertypene utfyller hverandre og vet å ta vare på sjansene, sa U-landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NTB.

- Kraften i midtbaneleddet og tempoet i overgangene gjør at de sjansene vi skaper er store nok til å få uttelling, mente Høgmo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer