Norge på vei ut av VM igjen

AMIENS (Dagbladet): VM-kvalifisering: Italia- Norge 4- 1. - Igjen greide vi å ødelegge en viktig kamp, sa kaptein Ole Eskild Dahlstrøm. Hockeygutta scoret én gang på sju overtallsspill. Da er det umulig å vinne.

Det norske kvalifiseringsmarerittet er i ferd med å gjenta seg. I OL-kvaliken i 1996 røyk Norge ut med knappest mulig margin. Og i VM-kvaliken året etter manglet ett mål på VM-spill.

Skal Leif Boork ta landslaget til A-VM neste år, det bli seier over Danmark i ettermiddag. Men det hjelper ikke hvis Italia tar poeng fra Frankrike. Det er med andre ord sannsynlig at det blir B-VM i Polen i stedet.

Grisete

Da Norge møtte Italia i VM, gjorde gutta som de ville og vant 5- 2.

- Italia er langt bedre enn i VM, men vi skal slå dem likevel. Men når vi ikke greier å score i spill fem mot tre, er vi sjanseløse. Overtallsspillet var syltynt, sier landslagssjef Leif Boork til Dagbladet.

Han er overrasket over den norske kollapsen, men har samtidig en forklaring som kanskje duger:

- Italienerne spilte grisete og langt over grensen. Dermed lyktes de i å bringe oss ut av fatning. Det er ingen unnskyldning, men en forklaring. Likevel skal ikke sånt skje.

Landslagskaptein Ole Eskil Dahlstrøm var blek, men likevel fattet etter nederlaget.

Slår danskene

- Vi har tapt tre kamper på rad mot Danmark. Jeg skal love at det ikke blir noen fjerde gang. Nå skal vi ta ansvar, sier Dahlstrøm.

Også kapteinen er bekymret over det norske overtallsspillet.

- Vi fikk mange sjanser i spill fem mot fire og må prestere bedre. Vi var til og med fem mot tre i halvannet minutt. Men da led vi av skytevegring. Det er for dårlig, og det er en av grunnene til at vi tapte, sier Dahlstrøm.