Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge preger VM-statistikken

Tore Vikingstad er på en imponerende tredjeplass på poengstatistikken i ishockey-VM.

Mats Trygg er den fjerde beste poengplukkeren blant forsvarsspillerne, mens Lars Peder Nagel er fjerdebest på dropp. Og Norge er foran Sverige på tilskuerstatistikken!

Norge sikret plassen i A-gruppen med tirsdagens seier over Danmark. Og takket være de seks scoringene i den kampen har flere norske spillere inntatt topposisjoner på flere av hockey-VMs statistikker.

Den gjeveste, poengstatistikken, toppes av supertalentet Sidney Crosby fra Canada. Han står med fire scoringer og tre målgivende pasninger. Landsmannen Patrice Bergeron har også sju poeng, mens fire spillere følger med fem poeng. Blant dem er Norges beste spiller, Tyskland-proffen Tore Vikingstad.

Han står med ett mål og fire målgivende. Det sender han også opp på tredjeplass blant pasningsleggerne, bare en målgivende bak Bergeron og finske Jussi Jokinen som topper den statistikken.

Mats Trygg står bokført med tre poeng etter de tre første kampene, noe som er fjerdeplass blant de defensive spillerne i VM. Finske Petteri Nummelin topper med fem poeng.

En av mesterskapets beste dropper er Lars Peder Nagel. Han har seiret i 14 av 19 droppdueller, og står med en prosent på 73,68. Det er fjerdebest. Slovenske Tomaz Razingar har kun tapt to av 13 dropper, og topper med 84,62 prosent.

Sist men ikke minst har Norge parkert Sverige på en av statistikkene. I gjennomsnitt har det vært 4.056 tilskuere på Norges tre kamper så langt i VM, mens Sverige som kun har spilt to kamper er det laget med dårligst publikumstekke. Kun 7.078 har giddet å se Tre Kronor så langt, noe som gir et snitt på 3.539.

To av de fire gruppene i innledningsspillet har gjort unna alle tre rundene, mens de to siste gruppene spiller den siste runden onsdag. Dermed vil muligens de norske falle på statistikken etter onsdagens kamper. Men enn så lenge er Norge foran Sverige på de fleste statstikkene...

NORSK POENGSUKSESS: Tore Vikingstad (t.v) kjemper med NHL-stjerner om en topplass på poenglista. Foto: Scanpix
NORSK POENGSUKSESS: Tore Vikingstad (t.v) kjemper med NHL-stjerner om en topplass på poenglista. Foto: Scanpix Vis mer

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media