Norges G17-landslag i EM

Norge presset EM-favoritten i G17-sluttspillet

Norge kom langt bedre med etter pause og kunne ha scoret og vunnet, men det endte 0-0 mot Portugal i åpningskampen i G17-EM i fotball.

GOD START: G17-landslaget spilte 0-0 mot Portugal fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GOD START: G17-landslaget spilte 0-0 mot Portugal fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

João Ferreira hadde et par gode sjanser for Portugal i 1. omgang. Norge slapp ikke portugiserne mye til, selv om man må erkjenne at G17-vinnerne fra EM for to år siden var det beste laget.

- Det tok rundt 15 minutter før vi ble vant til tempoet, men jeg synes at vi ble bedre og bedre ut over i en ganske jevn første omgang, sa Gunnar Halle til UEFAs twitterkonto.

I 2. omgang kom Norge langt mer med, og faktisk var Norge svært nær å ta ledelsen både én og to ganger. Joshua Kitolano hadde Norges første mulighet 14 minutter ut i omgangen, men det ble for tannløst.

Enda nærmere var innbytter Oscar Aga da han kunne ha scoret på hodet etter en klassisk, norsk langpasning. Agas klubbkamerat fra Stabæk, Martin Helmer Rusten, hadde sin store mulighet på en heading.

- Vi hadde de to beste sjansene etter pause, og jeg synes at vi forsvarte oss godt gjennom hele kampen, sa Halle.

Portugal er en av favorittene til å stikke av med seieren i mesterskapet. Hele 11 av spillerne til Portugal kommer fra klubben Benfica. Ingen enkeltklubb har flere spillere med i mesterskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer