Slovakia - Norge kl. 18.00 tirsdag

Norge-profilen Berget: Derfor endret han stilen

Fire år skiller disse bildene.

FØR OG NÅ: Fire år skiller disse bildene. Bildet til venstre ble tatt i forbindelse med kampen mot England i U21-EM i 2013. Bildet til høyre viser hvordan Jo Inge Berget så ut i Bratislava i Slovakia i ettermiddag.
FØR OG NÅ: Fire år skiller disse bildene. Bildet til venstre ble tatt i forbindelse med kampen mot England i U21-EM i 2013. Bildet til høyre viser hvordan Jo Inge Berget så ut i Bratislava i Slovakia i ettermiddag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRATISLAVA (Dagbladet): Jo Inge Berget (27) og fotballandslaget teller ned til tirsdagens privatlandskamp mot Slovakia. Etter 0-2-fiaskoen mot Makedonia lørdag ønsker Berget og co. å avslutte landslagsåret med stil.

I dag kjørte laget ei treningsøkt i Slovakia. Etterpå møtte flere av spillerne pressen på NH Gate One Hotel i Bratislava. Og Berget er ikke akkurat en vanskelig mann å få øye på – med sitt karakteristiske skjegg.

- Når skal det falle? spør vi på fleip.

- Jeg har ingen planer om å ta det ennå. Jeg er fornøyd med skjegget. Det har blitt en greie. Jeg har hatt det i noen år nå, så det har blitt en del av meg.

Berget erkjenner:

- Det er vel ikke altfor vanlig at fotballspillere flyr rundt med et sånt skjegg. Men du stikker deg ut. Og det liker jeg.

Suksess

Tre år i Malmö går mot slutten for den offensive spilleren. Fra 1. januar er Berget Bosman-spiller. Forskjellige klubber har luftet ting og tang overfor ham, men ingenting er spikret. Han har en fortid i Lyn, Udinese, Strømsgodset, Molde, Cardiff og Celtic.

INNSTILT PÅ KAMP: Jo Inge Berget håper Norge reiser seg etter den begredelige forestillingen mot Makedonia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
INNSTILT PÅ KAMP: Jo Inge Berget håper Norge reiser seg etter den begredelige forestillingen mot Makedonia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

For Malmö er det en meget solid spiller som forsvinner. Berget liker å svinge taktstokken i angrep - han har scoret jevnt og trutt – og vært med på to seriegull. Det var da han kom til den sørsvenske klubben at han fikk det for seg at han skulle la skjegget gro.

- I begynnelsen var jeg «clean». Men jeg begynte å la det gro fra første stund. Jeg har vel hatt det i to og et halvt år nå, forteller han.

- Til å begynne med var det sånn at jeg var litt slapp og ikke orket å barbere meg hele tida. Etter hvert fant jeg ut at det var mer jobb å ha skjegg. Det er ganske mye stell og sånne ting. Men så likte jeg det, og var fornøyd med hvordan det er på meg. Da ble det sittende.

Dama fornøyd

- Er det noen motspillere som slenger bemerkninger i kampens hete?

MED CAPS: Slik så Jo Inge Berget ut da han møtte pressen på Sheraton Hotel i Tel Aviv sommeren 2013. Den gang spilte U21-landslaget EM-sluttspill. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MED CAPS: Slik så Jo Inge Berget ut da han møtte pressen på Sheraton Hotel i Tel Aviv sommeren 2013. Den gang spilte U21-landslaget EM-sluttspill. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ser såpass tøff ut med skjegg at det er det ingen som tør, sier han og smiler.

- Du får mye positive bemerkninger. Jeg har gått gjennom en del stiler opp gjennom åra. Alt fra lys lugg, til hestehale og litt forskjellig. Når du ser ti år tilbake i tid, så likner jeg kanskje ikke så mye.

- Hva sier dama?

- Hun er fornøyd. Hun har ymtet frampå om at det er langt nok. Hun sier at jeg kanskje kunne stusset det litt oftere enn det som blir gjort. Men hun er fornøyd, så da har jeg et OK hjemmefra.

Is på kneet

Berget har gått rundt med is på kneet etter en lang sesong i Sverige. Det har vært litt småhovent og slitent, men 27-åringen melder seg klar til dyst mot Slovakia.

Signaturkampen hans for Norge var den mot Kroatia i september 2015 da han scoret to mål. Siden har både han og laget svingt i prestasjonene. Nå jakter Berget på en ny, god opplevelse.

Profilen sier:

MED HÅRBÅND: Jo Inge Berget i farta for Lyn i 2009. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
MED HÅRBÅND: Jo Inge Berget i farta for Lyn i 2009. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

- Bunnivået vårt må opp. Det svinger litt for mye underveis i kamper og mellom kamper. Både jeg og laget har noe å bevise. Vi møter et godt lag som var nære på å havne i playoff til VM. Vi må vise at vi har lyst til å vinne. Vi må løpe og smelle litt.

Tynn suppe

Litt bortenfor Berget står høyreback Jonas Svensson. Han innrømmer at det var en «tynn suppe» mot Makedonia.

- Vi skapte ikke nok målsjanser og vi slapp inn for enkle mål. Skal vi komme til et mesterskap, er vi nødt til å vinne sånne kamper. Heldigvis var det en treningskamp. Sånt skal ikke skje. Men det skjedde.

- Lars Lagerbäck har lenge snakket om at norske spillere er for snille. Hva tenker du om det?

- Ja, det kan jeg være enig i. Vi er kanskje litt konfliktsky som folk. Men vi jobber med å få en bedre kultur. Vi skal være vonde å møte i kamp, erklærer Svensson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer