Norge protesterer mot skøytedrakter

NAGANO (NTB): Norge og Japan har sendt inn protester på de nye skøytedraktene nederlenderne og noen andre brukte under søndagens 5000 meter. Draktene har noen gummistriper som skal gjøre løperen mer aerodynamisk. Ifølge ekspertene opp til tre tidels sekund pr. runde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nederlenderne søkte for lenge siden det internasjonale skøyteforbundet om godkjennelse, men fikk klarsignal til å bruke dem først i går.

Nederland dominerer helt

Etter dagens 5000 meter leverte Norge og Japan i hver sin protest mot de nye skøytedraktene. Nederlenderne dominerte løpet totalt med de nye draktene.

Alle på seierspallen brukte de nye draktene.

Bronsevinner Bart Veldkamp konkurrerer for Belgia, men kommer opprinnelig fra Nederland og samarbeider tett med sine tidligere landsmenn. Han har i tillegg til å skifte skøytedrakt, også skiftet nasjonalitet for å slippe det tøffe nederlandske laguttaket. Det samme har Marnix ten Kortenaar som stiller for Østerrike.

ISU har mye å svar for

Norges trener Svein Håvard Slette sier til VG at han anser at de nye aerodynamiske draktene er i klar konflikt med reglene. Det nederlandske skøytelandslaget fikk først lørdag kveld klarsignal til å bruke draktene, og de andre deltakernasjonene ble ikke informert. Flere av de andre løperne er derfor svært skuffet på ISU som ga tillatelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer