Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge reagerer på corona-valg

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har bestemt at OL-kvalifiseringen går som bestemt for de norske håndballkvinnene i Montenegro neste helg.

SKAL ETTER PLANEN SPILLE: Stine Bredal Oftedal og Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKAL ETTER PLANEN SPILLE: Stine Bredal Oftedal og Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Kvalifiseringskampene skal spilles for tomme tribuner 20. – 22. mars.

Norge er ikke fornøyd med beslutningen. Fredag skal de i utgangspunktet samles for å starte oppkjøringen til kampene.

– Det er 10 000 praktiske ting det er nesten umulig å løse slik situasjonen er nå, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud til TV 2.

Det kan skape problemer for Norge at flere kommer fra land utenom Norden, og at de dermed skal ut i karantene ut fra regelverket etter utbruddet med koronaviruset.

KAN FÅ KONSEKVENSER: Forklarer Erik Langerud. Foto: NTB Scanpix
KAN FÅ KONSEKVENSER: Forklarer Erik Langerud. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– I ytterste konsekvens kan dette helt klart føre til at vi må sende et sterkt redusert lag til OL-kvalifiseringen, sier Langerud.

Det er heller ikke problemfritt for mennenes OL-kvalifisering i Trondheim. Sør-Korea er et av lagene som skal til dit, men ut fra reglene slippes ingen fra høyrisikoland inn i Norge. I tillegg kommer Chile og Brasil, som kan havne i karantene.

IHF krever at Norge må løse dette problemet.

– Muligheten for at kvalifiseringen kan spilles i Norge som planlagt slik reglene er nå, er lik null, sier Langerud til TV 2.

Hele Norges coronakart