Cupfinalen

Norge reagerte: - Altfor mye

Dette bildet og en festopptreden lørdag kveld skapte overskrifter og rabalder i Bergen.

NORGES MEST OMSTRIDTE TOG: Målscorerne i cupfinalen Ole Didrik Blomberg og Bård Finne i Bergen 17. mai. Foto: Paul S. Amundsen / NTB
NORGES MEST OMSTRIDTE TOG: Målscorerne i cupfinalen Ole Didrik Blomberg og Bård Finne i Bergen 17. mai. Foto: Paul S. Amundsen / NTB Vis mer
Publisert
  • Brann - Lillestrøm 2-0

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det startet med at Brann bestemte seg for - tradisjonen tro - å gå i 17. mai-toget i byen. Dagen etter kampen mot Stabæk, og bare tre dager før cupfinalen mot Lillestrøm lørdag - som de endte med å vinne.

Tidligere Brann-spiller Jonas Grønner reagerte med vantro overfor Bergensavisen.

Så ble det klart at Brann-spillerne skulle dukke opp på supporternes fest i Oslo dagen før kampen.

- Totalt skivebom, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah til kanalen.

Bergen inntok Oslo - farget hovedstaden rød og vant cupgull for første gang på 19 år! Video: Dagbladet TV. Reporter: Henrik Myhrvold Simensen & Birthe Skingen Vis mer

Etter finaleseieren mot Lillestrøm benyttet Erik Huseklepp anledningen til å svare på kritikken som har kommet mot valgene klubben har gjort i forkant av kampen.

- Ja, det ble dratt altfor mye opp. Vi var på cupfinaleshowet i åtte minutter, det var ikke så veldig belastende. 17. mai-toget gir ekstremt mye inspirasjon og blir hyllet. Det er en grei selvtillitsboost. Vi tenkte det her kom til å gå fint, og det gikk det, forklarer den tidligere spisshelten.

Finalehelt Bård Finne, med scoring og målgivende på Ullevaal, mener oppladningen var fin.

- Var det noen grunn til å slå dette opp?

- Det er alltid grunn til å lage overskrifter, man må skrive noe. Det «ble vel litt sånn». Det ble brukt som en mulighet til å lage litt blest om cupfinalen. Jeg fikk tatt bilde av joggeskoene mine på 17. mai, og vi skapte litt ståhei, smilte Finne stående med kongepokalen på armen.

KOMFORT: Bård Finne la finskoene igjen hjemme på 17. mai, og kjørte disse joggeskoene. Foto: Paul S. Amundsen / NTB
KOMFORT: Bård Finne la finskoene igjen hjemme på 17. mai, og kjørte disse joggeskoene. Foto: Paul S. Amundsen / NTB Vis mer

Trener Eirik Horneland beskriver seg selv som totalt «iskald» til oppmerksomheten som har vært rundt disse temaene.

- Vi er glade for at vi blir diskutert, men er også vant til det. Vi hadde en maksimal oppladning, og er fornøyd med resultatet også, smiler treneren fra Haugesund.

SVARER: Brann-profilene Bård Finne og Sivert Heltne Nilsen. Foto: Lise Åserud / NTB
SVARER: Brann-profilene Bård Finne og Sivert Heltne Nilsen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Kaptein Sivert Heltne Nilsen innrømmer derimot at den totale belastningen - med en cupfinale som det store målet - har tatt på. Både fysisk og mentalt.

- Det har vært mye greier. Den siste uka har vært verst. Å fokusere på Stabæk-kampen 16. mai var vanskelig, men det gikk fint det og, forklarer Heltne Nilsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer