AVGJORDE CURLINGDRAMA: Thomas Ulsrud slipper jubelen løs etter å ha slått Canada 7-6 i en kamp Norge måtte vinne. Foto:   REUTERS/Andy Clark
AVGJORDE CURLINGDRAMA: Thomas Ulsrud slipper jubelen løs etter å ha slått Canada 7-6 i en kamp Norge måtte vinne. Foto: REUTERS/Andy ClarkVis mer

Norge reddet VM-drømmen med aller siste stein

Vant curlingthriller mot favoritten Canada.

Thomas Ulsrud og co. på det norske VM-laget i curling jublet for stang-inn, seier over Canada og avansement i curling-VM torsdag.

Det som var klart før de to avsluttende innledningskampene var at Norge måtte slå både Kina og hjemmefavoritten Canada for å gå videre til omspillet. Det gikk greit å slå Kina i den første kampen torsdag. Ulsrud og co. tok raskt en to poengs ledelse, så 3-1 seieren var kontrollert.

Det ble verre mot Canada. Der vekslet lagene på å lede i de første seks omgangene. De seierssikre canadierne trodde de hadde avgjort i sjuende omgang, men nordmennene ga seg ikke. Det ble utligning, og i den åttende omgangen slo nordmennene sterkt tilbake.

Kampen ble avgjort på siste sten i tiende og siste omgang, og Norge vant til slutt 7-6. Det betyr at det norske laget har vunnet fem strake seirer, men for å vinne VM-gull er laget avhengig av å vinne ytterligere fire kamper.

God periode - Vi er kommet inn i en veldig god periode nå. Etter en veldig dårlig start i dette mesterskapet har vi fått sving på spillet vårt. De siste fem kampene, som alle er endt med seier, har vært gode, og nå spiller vi slik jeg vet vi kan, sa skip Thomas Ulsrud etter den flotte seieren over Canada.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nå tror jeg vi kan være i stand til å gi favorittene fra Canada kamp helt til døren. Jeg er selvsagt ikke fornøyd med at vi må ut i omspill for å nå semifinalen, men likevel ser jeg for meg en spennende kamp mot Frankrike nå. Slik denne VM-turneringen startet for oss i det norske laget, gleder jeg meg til omspill. Det er i grunnen helt topp nå, mente Ulsrud.

Norge hadde litt flaks med å komme seg videre, for Jeff Stoughton slo en sistesten han sjelden misser på, men i kampen mot Norge torsdag lyktes han ikke.

Jevnt Kampen mot Frankrike kommer helt sikkert til å bli jevn for det norske laget. Begge lagene har sju seirer og fire tap i turneringen til nå. I gruppespillet vant riktignok franskmennene 8-5, men det var før Ulsrud og co. fikk fart på spillet sitt.

Vinneren av kampen mellom Norge og Frankrike går videre til semifinale, og der blir Sverige motstander lørdag.

Fredag skal Canada møte Skottland, og vinneren av den kampen går direkte finale. Canadierne er storfavoritter til å sikre seg finaleplassen, mens alle tror skottene må ta veien om semifinalen for eventuelt å sikre seg en finaleplass.

(NTB)