Norge-Romania 28-16 (12-8)

Det kunne ikke gå galt mot et svært ujevnt besatt rumensk lag. Anført av Heidi Tjugums bunnsolide keeperspill, Kjersti Grinis angrepspondus, Mia Hundvins spilleglede og en finjustert forsvarslinje måtte det bare bli storseier. I pausen fikk de norske jentene beskjed om fotballgullet. Inspirerte scoret de fire ganger på direkten til 16-8 etter pause. Da var løpet kjørt. Friheten til å feile ble noe mer enn fine ord. Og med det kom de forløsende angrepstrekkene og de frekke scoringene. Meget pluss til Marits jenter.

Heidi Tjugum 8

Psyket ut skytterne med fire sjumeterredninger før pause. Reddet totalt 16 av 32 skudd. Var hypertent og viste det akrobatisk på banen. Sto med eksplosivitet veldig nær Cecilie Leganger på sitt beste.

Cecilie Leganger

Spilte ikke

Susann Goksør Bjerkrheim 6

Stabil på høyt nivå i turneringen. Øste på med mye vilje i angrep. Ga fra seg effektive pasninger. Åtte målgivende i går. Fem scoringer på åtte skudd - både på gjennombrudd, kontra, sjumeter og distanseskudd - tyder på stort register.

Tonje Larsen 5

Spilte mye - mest i forsvar - før pause. Ble spart og spilte nesten ikke i andre omgang. Scoret på sitt eneste skudd i kampen. Tok ikke ut mer enn nødvendig i forsvar heller, men viste glimtvis evnen til å bryte opp motstanders angrepsrytme og skape kontrasjanser.

Kjersti Grini 7

Scoret ett mål før pause - åtte etterpå. Satte samtlige fem sjumetere. Spilte lagkameratene gode. Bare en teknisk feil er uvant bra, og tyder på at Grini er på godfot med seg sjøl.

Trine Haltvik 3

Bommet på tre av fire skudd. Fant ikke rytmen i denne kampen heller. Sto på i forsvar, men heller ikke der helt på topp. Vanligvis kommer Haltvik grusomt mot slutten i mesterskap. Nå er det snart slutt.

Marianne Rokne 3

Fikk endel spilletid før pause - uten å imponere. Bommet på tre av fire skudd og gjorde to tekniske feil. Men Rokne skal ha ros for å prøve seg på distanseskudd. Visse veteranjenter tar ikke like store sjanser.

Else-Marthe Sørlie 4

Setter sitt eneste skudd fra strekposisjonen. Fant ikke åpningene hun utnytter på sitt beste. Men var ikke til å flytte i forsvar. Et par ganger ble det vel hardt. Det medførte to utvisninger.

Elisabeth Hilmo 4

Spilte siste halvdel av andre omgang. Bommet på sitt eneste skudd, men skaffet to sjumetere. Tre tekniske feil er for mange på så kort tid. Fikk også en utvisning. Utfordret ikke Sørlie med dette - til tross for at heller ikke hovedkonkurrenten på strek er i toppslag.

Mia Hundvin 7

Det er slik vi vil ha henne: Ikke til å lure i forsvar, aggressiv i kontrafasen og trygg på seg sjøl i avslutningene både aleine mot keeper og fra kant. Seks mål på sju skudd - to fra kant og fire (av fire forsøk) på kontra er Mia-effektivt nesten i overkant.

Kristine Duvholt 5

Tre scoringer på fem forsøk - en fra kant og to på kontra. Det er godkjent, særlig når forsvarsspillet er til å stole på. Et par tekniske feil trekker ned.

Monica Sandve 5

Kom inn de aller siste minuttene, og demonstrerte essensen i det norske spillet da hun lettet fra nimetersmerket og frosket inn kampens siste scoring få sekunder før slutt: Nå tør selv spillerne på benken å utfordre seg sjøl.